Американската актриса и комедиант - Уитни Къмингс, която създаде и участва в ситкома "Без пукната пара", публикува в социалната мрежа своя гола снимка. Тя го направи съвсем съзнателно, с цел да избегне исканията на изнудвач.

Вижте кадъра >>

Уитни каза, че през месец април т.г. без да иска е пуснала кадъра, на който се вижда голата ѝ гърда, в официалната си Инстаграм страница като история за 24 часа. След като е осъзнала грешката си, веднага е махнала фотографията, но се оказало прекалено късно.

Изображението вече било видяно от част от последователите ѝ, като някои от тях дори са успели да му направят скрийншот. По-късно тя получила изнудващи съобщения, като едни искали пари, с които да откупи снимката от тях, а други ѝ писали, че срещу добро финансово възнаграждение няма да я публикуват в интернет пространството.

Ето защо вместо да се поддаде на шантажа, звездата от "Шаферът" и "Кум под наем ООД" решава сама да направи кадъра публично достояние, качвайки го в официалния си Туитър профил.

"Те си мислят, че съм много по-известна, отколкото съм, но също така са на мнение, че се плаша лесно. Ако някой ще прави пари или трупа харесвания за сметка на моето зърно, това ще съм аз самата!", написа тя към публикацията си.

Освен фотоса от ваната, тя сподели със своите над 1 млн. последователи и екранна снимка на съобщението от изнудвача, в което той я пита колко ще плати, за да не пусне провокативния кадър в мрежата.

Случаят на Къмингс е сходен с този на актрисата и певица Бела Торн, която през месец юни т.г. също пусна свои голи снимки в интернет, за да се отърве от хакер, който многократно я изнудваше. Тогава от полицията казаха на Торн, че няма как да предотвратят разпространяването на кадрите, затова тя сама ги пусна онлайн, изпреварвайки хакера. По-късно тя сподели в социалната мрежа, че все пак се чувства ужасно от факта, че някой е присвоил от нея нещо, което е искала да сподели само с един човек.