Актрисата Дженифър Гарнър получи наградата "Бухнал пудинг" за Жена на годината, връчвана от театралната студентска трупа на Харвардския университет, предаде Асошиейтед прес.

Тя премина в червено бентли по улиците на града, съпровождана от студенти в карнавално облекло, като радостно махаше на събралите се да я видят, въпреки студа, допълва БТА.

"Това е лудост. Глупаво е", каза актрисата с ликуващ глас.

Отличието се дава всяка година на изпълнители с траен и впечатляващ принос към шоубизнеса от най-старата студентска театрална трупа в САЩ, основана през 1795 г.

Дженифър Гарнър бе почетена не само за успешната си актьорска кариера, но и за дейността си на филантроп и предприемач. Тя е в управителния съвет на организацията "Спасете децата" и активно работи за популяризирането й и за събирането на повече средства.

Гарнър е съосновател на компанията за биохрани "Once Upon a Farm", чиято цел е да предостави на подрастващите най-висококачествена храна, отглеждана по устойчиви методи.

Дженифър Гарнър беше номинирана за няколко награди "Еми" за ролята си на агент Сидни Бристоу в телевизионния шпионски сериал "Наричана още". Тя получи похвали за изпълненията си във филми като "Джуно", "Клубът на купувачите от Далас" и "Събудих се на 30".

Снимка: БТА/AP

Сред носителките на наградата "Бухнал пудинг" за жена на годината, която се присъжда от 1951 г., са Хелън Мирън, Марион Котияр, Клеър Дейнс, Джулиан Мур, Ан Хатауей, Холи Бери, Катрин Хепбърн. Миналата година тя беше присъдена на Вайола Дейвис.

Тазгодишният носител на наградата "Бухнал пудинг" за мъж на годината е актьорът Джейсън Бейтман.