Националният конкурс "Най-красивата абитуриентка" 2023 г. вече е в разгара си! Остава само седмица до финала, а ние продължаваме със специалните интервюта с журито, което търси победителката! Първо ви срещнахме с миналогодишната носителка на титлата Мирела Маринова в предаването #Матине. След нея за конкура си поговорихме и с нашумялата актриса от филма "Чалга" и сериала "Братя" - Елеонора Иванова - Нори. Тя сподели какво ще търси и се надява да открие в претендентките, какво значи думата "Красота" и има ли носталгия по собствените си бал! 

"Малко ми е странно да съм в ролята на жури, ако трябва да съм честна. Конкурсите за красота са особено нещо и никога не съм била фен на оценяванато на жени по красота. Като жури ще си позволя да оценявам стайлингът и тоалетът на момичетата", казва Нори.

Казва, че е приела предизвикателството, защото това е роля, в която никога не си се е представяла.

"Смятам, че това е чудесен шанс да напомня на момичетата, че няма нищо по-забавно от това да излизаме извън социалната рамка и да не забравяме, че не чуждите желания определят как да се държим и изглеждаме, а собствените ни предпочитания. Единствените граници, които е смислено да спазваме са нашите собствени", казва тя. 

Покрай ангажимента да избира "Най-красивата абитуриентка" за 2023 година е осъзнала, че никак не ѝ липсват ученическите години и не  изпитва носталгия към собствения си бал.

Виже още снимки на Елеонора Иванова ТУК >>>

Снимка: "Платформата", реж. Николай Мутафчиев, backstage

"Стуваше ми се като досаден ангажимент, който просто исках да мине възможно най-бързо. Винаги съм била аутсайдер и не исках тоалета ми да бъде класически. Избрах най-щурата рокля, която намерих и се чувствах себе си. Въобще най-комфортно се чувствам, когато има нещо особено във външния ми вид. Обикновеното и класическото никога не са ми били достатъчно интересни, но не ги отричам, дори напротив", откровена е младата актриса. 

Снимка: Антония Гласкова

По думите ѝ, балът е чудесна въчможност да проявим креативност и да изпратим основополагащите години от живота си по начин, по който на нас ни се харесва.  

"Аз лично най-много бих се впечатлила от смел тоалет, който резонира с характера на човека - това винаги си личи. Не е нужно тоалетът да е скъп, за да е запомнящ се. Имам една приятелка, която се появи с огромни, тежки кубинки под класическата си червена рокля. Нямаше и прическа, защото пристигна с мотор на бала си. В цялата си рошавост, това беше тя - изцяло и неподправено себе си. Такава според мен е най-красивата абитуриентка". 

Нори рядко свързва красотата с физически данни, макар и да е ясно, че често това също е критерий.

Снимка: Личен архив

"Външният вид е първото заключение, което си вадим за даден човек - повечето пъти дори подсъзнателно. Красотата е аурата, която се носи около човека. Увереността и насладата да бъде в кожата си - тези усещания винаги си личат".

И макар да търси в бъдещата победителка именно тези силни усещания, Нори не отрича, че има евръгрийни в облеклото и прическите, когато говорим за абитуриентски бал, които ѝ допадат. 

"Рокля по тялото с дантели и вдигната на кок коса. Мисля, че това е класика и е доста сигурен избор, който отива на почти всеки. Може би именно заради това си бях казала, че моята рокля няма да има дантели и косата ми ще бъде пусната, като се замисля..."

Смята още, че хората, които имат късмета да носят ествествена външна красота, понякога получават повече възможности да се докажат.

"С една дума - красивите са привилегировани и това е неизбежно и не е нещо лошо". 

Снимка: Личен архив

Замисля се и какво трябва в днешно време на младие, за да се превърнат в успешни и щастливи хора. 

"Може би е нужно обществото да не налага непосилни критерии за успех и идеалистични представи за щастие. Колкото повече съумяваме да страним от предствите за това какво трябва, толкова повече ще бъдем в хармония със себе си и ще можем да си задаваме сами тези въпроси, чиито отговори почти никога не съвпадат с онези, които се очаква да дадем. Аз се чувствам успешна, когато съм направила нещо заради себе. Когато съм успяла да докажа на себе си, че мога и сама. Щастието си е мое, то е път, който аз не мога да съобразявам с вижданията на другите. Никога няма да нараня в името на собственото си щастие, но и няма да правя компромиси със себе си. Няма да се извинявам и да се срамувам от нещата, които искам", казва актрисата. 

Когато човек е щастлив, това което излъчва, е красиво. Когато е добър, също е красив, смята тя. 

Кадър: "Чалга"

Вярва силно в приятелството и неговата сила и се вслушва в съветите на най-близките си. 

"Обожавам да бъда в компанията на смислени и интересни момичета и жени. Не само заради купона, а също така и заради стимула аз самата да бъда такава. Стремя се да се обграждам с хора, които могат да ми бъдат за пример. Не смятам, че приятелството има пол, стига намеренията да са чисти. Замислих се над това, покрай пиесата "Игри в задния двор", която препоръчвам и в която участвам. Там отношенията не са добър пример за приятелство, за точно за обратното. Пиесата разглежда въпроса дали липсата на съпротива означава желание? Тази тема изпъква лично за мен. Всички сме чували становището "тя си го поиска". В представлението аз се боря именно срещу това твърдение и защитавам тезата, че липсата на съпротива представлява безпомощност, а не желание. Основното събитие в пиесата е по ужасяващ действителен случай. А факта, че действащите лица са почти деца прави случката още по-мрачна, но и още по-голяма става необходимостта да се говори за нея", разкрива Нори. 

Там тя е ролята на момичето Двори. Предимно се замислила над това как ще се справя с танците в пиесата. За нея приятелството трябва да бъде и коректив. 

"Най-добрият приятел е този, който може да ти каже истината в очите и няма да те жали. Най-добрия приятел трябва да е най-тежкият ти критик и най-страстният ти обожател".

Кадър: "Братя", сериал

Споделя, че кариерата ѝ е тясно обвързана с външния вид, заради работата на сцена и екран, и се е налагало да води своите битки и да преминава през своите изпитания.

"Кожата, борбата с акнето и постоянното вманиачаване по килограмите. Неизбежността да се сравнявам с останалите и търсенето на начин да се приема и харесвам. Лишавала съм се много заради външния вид, а сега въпросът е от какво не бих се лишила в името на здравата ми психика". 

По думите ѝ няма рецепта, която да държи актрисата в кондиция за сцената или камерата. 

"Май с есенции не става, а с дисциплина и отговорно отношение към работата. А със сигурност и достатъчно сън, но и това е част от самодисциплината".

Репетиция на "Феята от захарницата" в Театър София

Снимка: Личен архив

Погледът на Нори привличат интересни дрехи, смели съчетания, преобладаващ черен цвят в облеклото, уверена походка...

"Не съм много в час с трендовете, но ми харесват панталоните с ниска талия. Много са ретро, стоят смешно и се набиват на очи. Харесват ми. Харесвам и дълги до глезените шлифери с класическа кройка. Харесвам и странни обеци, пък и винаги дават повод за разговор. Надявам се в конкурса за Най-красива абитуриентка за 2023 г. да видя смелост и разнообразие, но сега се замислих, че искам да видя абитуриентка с костюм". 

Снимка: Теодора Петрова

А какво иска да каже Нори на абитуриентките за новия етап от живота им: 

"Много е страшно, ама са ми казвали, че после е още по зле, така че - забавлявайте се. Е, шегувам се, ама до някъде си е така"

Преди да отлети към любимото си място - морето, което да отмие от Нори цялото напрежение, което се е натрупало в последната година откакто не го е виждала, актрисата ще даде своя вот за красавиците. 

Ако и вие искате да се включите, вижте как: 

Конкурсът е в разгара си!

Шестнадесетото издание на конкурса "Най-красивата абитуриентка" предизвика огромен интерес, като само за няколко дни в него се включиха над 500 момичета, споделили с нас своята прекрасна визия, с която са прекарали балната си вечер. Ако си завършила тази година и искаш да споделиш своите незабравими емоции, които си преживяла през последните дни, ти си момичето, което търсим. Не пропускай шанса си да станеш "Най-красивата абитуриентка" на 2023 година.

Виж тук как да се включиш>>

Dir.bg отново е приготвил страхотни подаръци за победителката и финалистките:

Бижутата на Goto Jewellery and Diamonds са винаги подбрани с много любов и внимание към детайла. Мисията на бранда е да впечатлява не толкова с благородството на металите или скъпоценните камъни, инкрустирани в техните бижута, колкото да дава възможност на притежателите на ювелирните изделия на марката да изразят себе си, да запазят спомена или емоцията във времето. Тази година GOTO подаряват последното колие от лимитирана колекция, част от тяхното портфолио: изящество, събрано в 6.98 гр. бяло злато 14кт., с инкрустирани 50 брилянта.

Снимка: Goto Jewellery and Diamonds

Другата награда е приказна почивка за двама в модерния 5-звезден СПА хотел в Банско, който е разположен в началото на популярния ски курорт Банско и само на 450 м. от неговия център, старинни улици и къщи. Разполага с комфортни студия и апартаменти, 3 ресторанта, ексклузивен СПА център, вътрешни басейни за възрастни и деца, както и солен басейн, външни басейни за деца и възрастни през лятото, съвременни конферентни зали, детски кът и детска площадка на открито, компютърни зали. Лъки Банско СПА & Релакс е наложено име за иновативни и качествени програми, които са собствен продукт на хотела: ЛъкиФит - за отслабване, антистрес и релакс, ЛъкиКидс - детски езиков лагер, Аюрведа клиник Банско - за профилактика и лечение с методите на аюрведа, йога курсове. Носител е на множество награди и отличия.

Снимка: Лъки Банско СПА & Релакс

Следващата награда е от шведският козметичен бранд FOREO ще предостави продукта FOREO LUNA™ 4 - четка за почистване на лице с меки силиконови влакънца, различни програми за дълбоко и нежно почистване с пет степени на масаж, които подобряват циркулацията на кръвта и естественото производство на колаген с моментални видими резултати. Продуктите на FOREO днес са любими на десетки световни звезди като Майли Сайръс, Ким Кардашиян, Рита Ора, Криси Тейгън и Джесика Алба.

снимка: FOREO

20 прекрасни финалистки ще спечелят ваучери за пазаруване на стойност 50 лв. от Трендо, с който да си закупят продукти по избор от модната платформа. Най-актуалните за сезона дрехи, обувки, бански костюми и аксесоари. Бъдете в крак с модата с Trendo.bg.

Снимка: Trendo.bg