Актрисата и модна дизайнерка от САЩ Мери-Кейт Олсън се е разделила с френския банкер Оливие Саркози след продължил близо 5 години брак, съобщи Контактмюзик.

Според документи, заведени от правния екип на Олсън в съд в Ню Йорк, Саркози иска тя да напусне дома им в града до 18 май насред пандемията от новия коронавирус.

В призовка и жалба, датиращи от април, Мери-Кейт Олсън пише: "Ясно беше, че бракът ми приключи. Връзката ни се разпадна безвъзвратно". По това време обаче съдилищата не приемат молби заради пандемията.

Вижте снимки на Мери-Кейт и нейната сестра близначка >>

С новите документи актрисата и модна дизайнерка настоява за развод по бърза процедура, който ще я защити да не бъде "изхвърлена" от общия им дом.

Според сайта TMZ адвокатите на Олсън са получили писмо от адвоката на Саркози по-рано през седмицата, което ѝ дава срок до 18 май да събере нещата си и да напусне апартамента им в Ню Йорк. Актрисата и дизайнерка твърди, че банкерът се опитва да я принуди да се изнесе, тъй като е прекратил договора за наем без нейно знание.

Заради мерките за социално дистанциране, наложени от управата на Ню Йорк, Мери-Кейт Олсън казва, че не може да изпълни крайния срок в понеделник, пише БТА. За да се защити, актрисата и модна дизайнерка е подала нова молба за спешно разтрогване на брака ѝ.

33-годишната Мери-Кейт Олсън и по-възрастният със 17 години Оливие Саркози имат връзка от 2012 г. Двойката сключи брак през ноември 2015 г. след като през 2014 г. оповести годежа си, припомня изданието.