След като се оттегли от "Писък 6" заради спор за заплатата, звездата на хорър франчайза Нев Кембъл обяви завръщането си в предстоящия седми филм, съобщи "Варайъти".

"Сидни Прескот се завръща!!!", написа актрисата в Инстаграм. "За мен винаги е било голяма радост и чест да играя Сидни във филмите от поредицата "Писък". Признателността ми към тях и това, което те означават за мен, никога не е избледнявала. Много съм щастлива и горда да кажа, че ме помолиха по най-учтивия начин да върна Сидни на екрана и не бих могла да бъда по-развълнувана".

Режисьор на седмия филм от поредицата ще бъде нейният създател Кевин Уилямсън. Уилямсън е автор на сценария на първия, втория и четвъртия "Писък". Той е и изпълнителен продуцент на "Писък 5", който даде рестарт на франчайза през 2022 г., както и на продължението му "Писък 6" от 2023 г.

"Изминаха почти 30 години, откакто първият ми сценарий за "Писък" беше режисиран от легендарния Уес Крейвън", написа Кевин Уилямсън в Инстаграм. "Никога не бих предположил в какво ще се превърне това начинание. Или че ще режисирам седмата част от него. Изключително съм благодарен и развълнувам и нямам търпение да поема на това пътешествие с Нев и цялото семейство на "Писък", докато връщаме Сидни Прескот в следващата глава от франчайза. Благодаря на всички фенове на "Писък". Вие сте най-големият ни подарък", продължи Уилямсън.

Гай Бизик, който е сценарист на петия и шестия филм "Писък" заедно с Джеймс Вандербилт, поема сценарното ръководство. Вандербилт ще бъде част от продуцентския екип.

След като се завърна за рестарта на поредицата "Писък" през 2022 г., Нев Кембъл обяви преди шестия филм, че предложената й заплата не отговаря на стойността, която е донесла на франчайза. Тогава неговият създател Кевин Уилямсън изрази мнение, че екипът трябва да предложи на актрисата повече пари. "Обичам всички, които участват в "Писък", и всичко, което мога да кажа, е да й платят парите. Да, чухте го. Това бих направил аз. Бих й дал парите", каза Уилямсън, пише БТА.

Нев Кембъл ще се завърне за седмия "Писък", след като стана ясно, че актрисите Мелиса Барера и Джена Ортега, които се снимаха в предишните два филма, няма да участват в него.

Барера беше уволнена от "Писък 7" миналата година заради публикации в социалните мрежи за Израел. Малко след това се появи новината, че Ортега също няма да участва във филма заради графика си за снимките на втория сезон на сериала "Уензди" на Нетфликс.