Актьорът и член на американската Академия за кинематографично изкуство и наука Хари Леникс ("Черният списък", "Император", "Човек от стомана", "Къща за кукли") смята, че Уил Смит трябва доброволно да върне статуетката си "Оскар", пише "Varity".

Смит спечели първата си престижна статуетка за ролята си във филма "Методът Уилямс". Триумфът му, както и церемонията обаче бяха помрачени от инцидента с комика Крис Рок. Причината беше негова шега по адрес на съпругата на колегата му - Джейда Пинкет Смит, която страда от алопеция (загуба на коса).

Според Леникс Уил Смит е единственият човек, който в момента може да възстанови доброто име на тази филмова награда.

"Той трябва да осъзнае тежестта на постъпката си. На 27 март Уил Смит удари Крис Рок на живо пред очите на милиони по време на церемонията по връчването на "Оскар"-ите", казва Хари Леникс.

Артистът е на мнение, че звездата от "Лоши момчета" възможно най-скоро трябва да изпрати приза си обратно на киноакадемията, пише БТА. Освен това според него също така е необходимо той да направи публично изявление, в което да посочи, че смята себе си за недостоен да бъде носител на наградата.

Снимка: Getty Images