Актьорът Джейкъб Елорди е в центъра на полицейско разследване, тъй като се твърди, че е нападнал мъж, информират световните медии.

Изданията Variety и Mirror съобщават, че през уикенда австралийската звезда е влязъл в пререкание с радиооператор пред хотел в Сидни. Органите на реда потвърдиха пред медиите, че разследват предполагаемо нападение от страна на 26-годишния мъж, и че са били иззети записи от камери за видеонаблюдение.

Според информацията потърпевшият е Джошуа Фокс. Той работи в австралийското радио KIIS FM. Твърди се, че през уикенда се е опитал да интервюира и снима звездата от тийн сериала "Еуфория", но нещата придобили драстичен обрат. Според изданията операторът задал неудобни въпроси на Джейкъб, които го засегнали.

По-късно самият Джош споделил, че Елорди се вбесил и го е избутал в стената. Пред приятелите си признал, че Джейкъб поискал след удара кадрите да бъдат изтрити. "В едната си ръка държах телефона и снимах, докато му задавах въпроси", казал потърпевшият. "Изтрих кадрите и знам, че по този начин нямам никакви доказателства", допълнил. "Ръцете му по едно време бяха на гърлото ми". От разказа му по-нататък стана ясно, че се наложило приятелите на Фокс да го спасяват.

Оттогава операторът не е взел отношение по инцидента. В Инстаграма си написа: "Благодаря ви за любезните съобщения. Няма да обсъждам или коментирам случката с Джейкъб Елорди".

Междувременно говорител на полицията на Нов Южен Уелс заяви пред Mirror: "Служители на полицейското управление разследват случая, след като се твърди, че мъж е бил нападнат пред хотел в Източните предградия на Сидни. Мъжът не е получил никакви наранявания. Разследването на инцидента продължава."