Актьорите Алисън Уилямс и Риз Ахмед ще обявят номинираните за наградите "Оскар", обявиха от американската Академия за кинематографично изкуство и наука.

Церемонията, на която ще станат ясни имената на претендентите за престижните статуетки, ще се състои на 24 януари в Бевърли хилс и ще се излъчва на живо в предаването "Добро утро, Америка", на сайтовете Oscar.com и Oscars.org, както и в официалните профили на академията в Twitter, Facebook и YouTube.

Алисън Уилямс (34 г.) е известна с участието си в сериала на HBO "Момичета", както и с ролите си в "Бягай!" и новия хорър филм "М3ган".

Риз Ахмед (40 г.) и режисьорът Анийл Кариа спечелиха миналата година "Оскар" за най-добър игрален късометражен филм с "Дългото сбогуване" ("The Long Goodbye"), припомня БТА. Актьорът участва също в "Rogue One: История от Междузвездни войни", "Венъм" и "Звук на метал".

Наградите "Оскар" ще бъдат връчени за 95-и път на 12 март в театъра "Dolby" в Лос Анджелис. Водещ на бляскавото събитие за трети път ще бъде Джими Кимъл.

Джими Кемъл

Снимка: Getty Images