Вероятно всеки е гледал филм или поне телевизионен сериал, в който има несъответствие между годините на актьорите и тези на персонажите, които те играят. На холивудските звезди често им се налага да участват в продукции, в които трябва да се превъплътят в образи, които са по-млади от тях самите.

Една от причините за това е, че работата на лицата под 18 години в Съединените щати е строго регламентирана от закона, който поставя редица норми пред филмовите студиа, решили да наемат хора под тази възраст. Освен това непълнолетните не могат да се трудят на пълен ден, както и да участват в определени сцени. Ето защо компаниите предпочитат да заложат на по-възрастни актьори, с които няма да имат проблем в правен аспект.

Вижте снимки >>

Ето някои от случаите, в които годините не се оказаха пречка за популярните личности и те успешно заблудиха всички, че са по-млади:

Никол Кидман

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През 1991 г. Кидман поема ролята на 16-годишна ученичка във филма "Флирт". Тя без проблем слага училищната униформа и сяда на един от чиновете в класната стая, нищо, че по времето самата тя е завършила гимназия и вече е на 24 години.

Дженифър Грей

Снимка: Официална страница на "Dirty Dancing" във Facebook

Ролята на Франсис Хаусман в "Мръсни танци" и до днес остава най-емблематичната за кариерата на актрисата Дженифър Грей. Тя и вече покойния Патрик Суейзи блестяха в романтичната история, която завладя милиони сърца, макар извън снимачната площадка химията между тях да се е свеждала до нула... а в някои случаи и под нея. Когато през 1987 г. Грей се съгласява да участва в лентата тя е на 27 години, а героинята ѝ е с 10 години по-млада от нея.

Джон Франклин

Снимка: Стопкадър на филма "Децата на царевицата"

Ролята на 12-годишния проповедник от Небраска в "Децата на царевицата" е дебютът на Джон в киното. И макар да е трудно за вярване, по онова време той е бил на 25 години. Причината, поради която Франклин изглежда по-млад на големия екран, но и в реалния живот е, че той страда от недостиг на растежен хормон.

Пол Уесли

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Когато Уесли снима първия епизод на "Дневниците на вампира" той е на 26 години, а в последния - на 35 г. През всичките 8 сезона, обаче, неговият герой - безсмъртният Стефан Салватор, не остарява и с ден над 17 години.

Барбра Страйзънд

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Йентъл – героинята в едноименния филм от 1983 г., е 17-годишно еврейско момиче, което се представя за момче, за да може да получи диплома от колеж. Оказва се, че за ролята е най-подходяща Барбра Страйзънд, която тогава е на... 41 години. Дори и да звучи странно, това е напълно печеливш ход, защото лентата получава цели 5 номинации за "Оскар".

Джейсън Ърлс

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Актьорът със сигурност знае тайната на вечната младост... Как иначе на 30 г. ще играе 15-годишният Джаксън Стюарт - брат на Хана Монтана, в сериала на "Дисни". По времето на снимките той не само е щастливо женен, но също така е и горд баща.

Вижте останалите известни личности в галерията ни.