Сърф легендата Тамайо Пери, който феновете познават и от ролята му в кино поредицата "Карибски пирати", е бил убит при нападение на акула, докато е сърфирал в Хавай.

49-годишният Пери е бил намерен от местни сърфисти край плажа Mālaekahana на северния бряг на Оаху с липсващи ръка и крак. Според информацията трагедията се е случила по време на почивката му от задълженията му на спасител, която обикновено прекарвал върху сърфа.

Предупреждения за акули са били публикувани в района от персонала на Ocean Safety малко след атаката.

Тамайо Пери е роден през 1975 г. и е израснал в източната част на Оаху, къде става професионален сърфист, а по-късно и спасител.

Започва да кара сърф на 12-годишна възраст и докато е тийнейджър, Пери е определян като "тихото перспективно местно момче, което трябва да взима назаем дъски за сърф, защото няма спонсори".

До 2005 г. Пери е смятан за един от най-известните сърфисти на Pipeline Masters - привличайки вниманието с усмивката си и небрежното си равновесие, докато се бори с големите вълни.

Неговата харизма и умения му осигуряват роли в хита от 2002 г. "Синьо увлечение", "Изгубени", Хавай 5-0 и "Карибски пирати: В непознати води".