"Аладин" на Гай Ричи по анимацията на "Дисни" от 1992 година продължава да е най-гледаният филм у нас. Според обобщените данни от киносалоните, приключенията на младия крадец и принцеса Жасмин са гледани от 77 584 зрители и имат 845 867 лева приходи за десетте дни у нас.

Втора позиция е първата премиера от миналия уикенд - "Годзила: Кралят на чудовищата", който е 33-тият поред филм за филмовото чудовище и продължение на филма от 2014 година. Битката на древните супер видове, които заплашват съществуването на човешката раса, е гледана от 13 323 зрители и има 153 857 лева приходи за първите три дни у нас.

На трета позиция е все още неизлязлата официално анимация "Сами в къщи 2", чиято премиера е в средата на юни. За детския празник - 1 юни - филмът е гледан от общо 3 503 зрители и има 47 265 лева приходи за еднодневната му предпремиера.

Четвърто място сред най-гледаните филми е за екшъна "Джон Уик 3", който според оригиналното си заглавие е посветен на част от латинска сентенция, а именно - "Готви се за война".

Пето място е за руската анимация "Великото пътешествие".

На шеста позиция в топ 10 е втората премиера от миналия уикенд - "Рокетмен", биографичната история за началото на творческия път на Елтън Джон. Седмо място е за анимацията "Pokemon: Детектив Пикачу", а осма - за трилъра "Мамчето". 

На девета позиция се закова анимацията "Ugly Dolls", в която героите са озвучени от някои от любимите ни български звезди.  Могат ли грозните кукли от Грозенград да компенсират с добрина и други качества физическата красота са видени вече от 6 804 зрители, като 52 344 лева са приходите от билетите им за трите седмици у нас.

Десето място е за друга анимация - "Парка на чудесата", която е вече близо два месеца сред първите десет най-гледани филми у нас. За това време са я гледали 43 988 зрители и има 415 119 лева приходи. Извън първите десет най-гледани филми е четвъртата премиера от миналия уикенд - "Лодките". Норвежката анимация за спасяването на кораб в беда от малката лодка Елиъс е гледана от 308 зрители и има 2 024 лева приходи. Петата премиера е аржентинската драма "Тайните на Киетуд", която е гледана от 76 зрители и има 617 лева приходи. Шестата премиера е българският документален филм "Студената война", който има 40 зрители и 270 лева приходи.