Алек Болдуин се опасява, че има вероятност да попадне в затвора, след като нов доклад, изнесен за "RadarOnline", показва анализ, който е установил, че оръжието, използвано на местопрестъплението не би могло да изстреля куршуми, без натискане на спусъка.

Експерти по огнестрелни оръжия, привлечени от органите на реда в Ню Мексико, прегледаха револвера на звездата и стигнаха до следното заключение: "Въпреки че Алек Болдуин многократно отрича да е дръпнал спусъка, предвид представените констатации и наблюдения, спусъкът е трябвало да бъде дръпнат или натиснат достатъчно, за да се освободи напълно затвореното или прибрано чукче на доказателствения револвер."

Припомняме, че през април властите прекратиха делото за непредумишленото убийство срещу Алек, след като адвокатите му заявиха, че модифицираният пистолет може да е стрелял неправилно - но източници на "National Enquirer" съобщиха, че сега Болдуин се страхува, че може да му бъдат повдигнати нови обвинения. "Притеснява се, че може да се окаже зад решетките", твърдят те и пред "RadarOnline".

Междрувременно актьорът обвинява екипа на филма "Ръжда", че е допуснал оръжието да бъде заредено с боен куршум и отдавна настоява, че няма вина за ужасяващия инцидент. Известният адвокат Пийт Глийсън, който е бивш детектив от нюйоркската полиция, изтъква, че пистолетът е механично устройство, и пред "National Enquirer" заявява: "Той не стреля сам."

Адвокатите на отговорничката за оръжията на снимачната площадка Хана Гутиерес Рийд, която също бе обвинена в непредумишлено убийство, заявиха, че докладът на Хаг "не посочва никаква модификация на пистолета" и "уточнява, че спусъкът е трябвало да бъде натиснат".

По време на снимките на уестърна "Ръжда" загина операторката Халина Хъчинс. През януари на Болдуин бяха повдигнати две обвинения - за причиняване на смъртта й по непредпазливост и за раняването на режисьора на филма - Джоел Соуза. През есента на 2022 г. Алек постигна споразумение със семейството на загиналата, че няма да повдига обвинения в убийство. Въпреки това тогавашният прокурор на Ню Мексико Мери Кармак-Алтуис заяви, че споразумението няма да повлияе на окончателното решение дали да бъдат повдигнати наказателни обвинения срещу Болдуин.