Американският актьор Алек Болдуин отрече обвиненията, че уж не е спазвал изискванията на разследването заради убийството при снимките на филма "Ръжда" през октомври 2021 г., съобщи той в Instagram.

"Всяко внушение, че не изпълнявам молби, заповеди, изисквания на разследването или заповед за обиск, е пълна глупост", каза актьорът.

Според Болдуин разследването е процес, при който правоприлагащите органи трябва да отправят искане до щата, в който той живее. След това те ще имат достъп до данните на телефона му, допълва Нова тв.

Актьорът добави, че полицаите не могат да влизат в телефона и да вземат личните снимки. Болдуин припомни, че е бил напълно готов да сътрудничи на разследването.

Според него най-добрият начин да се почете паметта на починалата Галина Хътчинс е да се разбере цялата истина за случилото се.

На 22 октомври, по време на снимките на една от сцените на уестърна, Болдуин стреля с пистолет, който трябваше да бъде зареден с халосни патрони, но те се оказаха бойни.

В резултат на това операторът Галина Хътчинс беше убита, а режисьорът Джоел Соуза беше ранен. По-късно актьорът каза, че не е натиснал спусъка на пистолета.