Американският актьор и продуцент Алек Болдуин заведе дело срещу четирима души от снимачния екип на филма "Rust", по време на работа по който случайно застреля операторката Халина Хъчинс.

Насрещният иск е подаден в лосанджелиски съд в отговор на дело, в което друг човек от екипа е посочил звездата и останалите като ответници.

Холивудската знаменитост посочва в иска си Хана Гутиерес-Рид, която е отговаряла за оръжията на снимачната площадка, отговарящата за реквизита Сара Закри, доставчикът на реквизит Сет Кени и първия асистент-режисьор Дейвид Холс. Именно той е дал пистолета на актьора онзи жлощастен ден, като го уверил, че е безопасен.

Преди това носителят на награда "Златен глобус" заведе и дело срещу продуцентите на филма с аргумента, че отговорността за безопасността на огнестрелните оръжия не е негова.

През октомври 2021 г., по време на репетиция на снимачната площадка на "Rust", Болдуин, който е копродуцент на филма, стреля с оръжие, оказало се заредено с бойни патрони, а не с халосни. В резултат на това бяха ранени операторката Халина Хъчинс и режисьорът Джоел Соуза, припомня БТА. Мъжът беше изписан от болницата няколко часа по-късно, но лекарите не успяха да спасят жената.

Снимка: Getty Images

След това семейство Хъчинс заведе дело за непредумишлено убийство срещу Болдуин и другите продуценти.

Снимка: Getty Images