Алек Болдуин е бил "в истерия и абсолютно неутешим с часове", след като застреля и уби оператора Халина Хътчинс на снимачна площадка на "Rust" в четвъртък следобед, пише "Dail mail".

63-годишният актьор беше забелязан да прегръща съпруга и сина на Хътчинс -Мат и Андрос, пред хотела им в събота в Санта Фе.

Снимка: Скрийншот "Daily mail"

Междувременно бащата на Халина - Анатолий Андросович каза, че не обвинява изобщо Болудин. Той хвърли вината на оръжейниците на продукцията, които са отговорни, че са дали в ръцете на Болдуин заредено оръжие.

Сега Анатолий се бори да осигури визи, за да могат съпругата му Олга и дъщеря му Светлана да влизат в САЩ, за да бъдат със съпруга и сина на Халина в този тежък момент. "Все още не можем да повярваме, че Халина е мъртва и майка й е полудяла от мъка", каза Анатолий пред "Sun" в неделя. Най-тежко е за момчето, смята дядото.

В събота източници на "Daily Beast", заявиха, че Хана Гутиерес-Рийд, 24-годишната оръжейничка на снимачната площадка, е била "невнимателна" и преди това, когато по време на снимките на друг филм, е дала пистолет на 11-годишна актриса.

Снимка: Скрийншот "Daily mail"

"Тя беше малко небрежна с оръжията, размахваше ги от време на време. Имаше няколко пъти, когато тя зареждаше патроните по начин, който смятахме, че е опасен", казал източник, който е работил с Гутиерес-Рийд по предстоящия филм на Николас Кейдж "Старият път". Зареждала оръжията на земята, където имало камъчета и друг прахоляк и колегите й се чудели дали не попаднало нещо в цевта тогава. 

 "Cold gun"— извиква Дейв Холс, помощник режисьор на филма, преди да предаде пистолета на Болдуин, като използва фразата, за да сигнализира на актьорите и екипа, че пистолетът е безопасен за стрелба.

Секунди по-късно, заснемайки сцена в църква, Болдуин очевидно е насочил оръжието към камерата и е натиснал спусъка, с което случайно уби Халина Хътчинс, докато го снима, и нарани режисьора Джоел Соуза, който стоял зад нея.