Премиерната дата на мащабната продукция "В Сърцето на Машината" е вече ясна - филмът, разказващ за един съдбовен ден на затворници от миналото, ще бъде в киносалоните от 18 март.

Режисьорът Мартин Макариев се впуска в по-различна стилистика, след успеха на другите си филми "Вила Роза", "Диви и Щастливи" и "Привличане. Сюжетът проследява важни моменти от живота на група затворници и е вдъхновен от реални събития, случили се у нас в края на 70-те години. Първата сцена вече може да се види онлайн и обещава запомнящо се изживяване, със своя специфична атмосфера и уникално визуално оформление на световно ниво.

Новите и нетипични за родното кинопроизводство технологии 4K и HDR, които осигуряват максимално качествени картина и звук, разгръщат всеки детайл и позволяват на зрителя да се потопи в историята в дълбочина, като това е особено осезаемо на голям екран. Работата по продукцията отнема на екипа 5 години и е концентрирана в усъвършенстването на процеса от първия до последния елемент.

Въпреки че е кино разказът е за история от миналото, сценарият на филма разглежда общочовешки взаимоотношения и би могъл да се разгърне във всяко едно време, навсякъде по света, казват авторите на филма. С тези си качества "В Сърцето на Машината" вече печели признанието на реномирани фестивали, не само у нас, но дори и в Австралия. 

Снимка: Форуърд Пикчърс Ентъртейнмънт

Централната роля е отредена на Александър Сано, който беше номиниран за главна мъжка роля редом до Джейсън Съдейкис. В изцяло мъжкия каст, предопределен от сюжета, ще се насладим още на утвърдени имена като Христо Шопов, Юлиан Вергов, Ивайло Христов, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Башар Рахал и Валери Йорданов, както и македонската звезда Игор Ангелов, в ролята на Сатъра. За какво копнее всеки пандизчия? За свобода! Така че е любопитно да видим как героят на Сано - Бохеми ще се измъкне или поне ще опита, от зандана. 

Преди да го видим у нас, филмът ще бъде представен предпремиерно в мащабно турне в над 20 града в Европа, като първата прожекция ще е в Хамбург на 3 февруари.

Сценарият е на Борислав Захариев, оператор е Андрей Андреев, а музиката е писана специално за продукцията от Виктор Стоянов, работил по редица проекти в киното, както и с легендарния Ханс Цимер. Филмът се реализира от "Форуърд Пикчърс Ентъртейнмънт" с продуценти Александър Пенев и Мартин Макариев и се разпространява от "Силвърнойз Фрейм" на Александър Сано. Постпродукцията е на "ImmerseFX", a монтажът е дело на Никола Миленов. 

Снимка: Кристиана Пенкова