Александър Сано е номиниран за най-добър актьор на кино форума AFIN International Film Festival в Австралия за ролята си на затворника Бохеми във филма "В сърцето на машината". Освен него в съответните категории се състезават и режисьорът Мартин Макариев, операторът Андрей Андреев, монтажистът Никола Миленов, художникът Сами Ганев. Продукцията ще се бори и за отличие за звук и CGI.

"Ами това е засега", написа Сано в профила си във Фейсбук след като изброи имената на колегите си. Известният актьор преди време определи изпълнението си във филма като най-добрата му роля досега.

Бохеми и Иглата

Photo credits: Кристиана Пенкова- Кика

В същината на историята е човечността, която може да бъде открита, където никой не очаква. Действието се развива през 1978 г. Група пандизчии, сред които осъдени за тежки престъпления с доживотни присъди, изпълняват принудителен труд в стругарски цех на завод "Кремиковци". Всеки от тях има различна история, морал, разбирания за живота в затвора и извън него. Необходим е само един ден и необикновена случка, за да преобърне живота на всички тях. Сблъсъкът между затворници, надзиратели и милиция, допълва напрежението във филма, издават само това засега от екипа. Очаква се премиерата у нас да е в началото на следващата година.

Затворниците пребиват Вергов

Photo credits: Кристиана Пенкова- Кика

Конкуренти на Сано в категорията са Джейсън Съдейкис, Тай Едуардс, Сам Бардуел и Шеа Уигъм.

Само преди месец "В сърцето на машината" грабна наградите за най-добър пълнометражен филм, оригинален сценарий, оригинална концепция и актьор в поддържаща роля на Lonely Wolf - международен кинофестивал, който традиционно се провежда в Лондон. За поддържаща роля приза взе македонският актьор Игор Ангелов, който в бг лентата играе Сатъра.

В продукцията участват още актьорите Ивайло Христов като Даскала, Христо Шопов като полковник Радоев, Башар Рахал като капитан Козарев, Юлиан Вергов като капитан Векилски, Христо Петков като Иглата, Владимир Зомбори като редник Ковачки.