Аманда Сейфрид призна, че от много години живее с диагнозата обсесивно-компулсивно разстройство и непрекъснато е на антидепресанти, за да контролира симптомите.

Вижте снимки на Аманда и съпругът й >>

"Аз съм на антидепресанта лексапро от 13 години. Взимам възможно най-ниската доза и не виждам причина да спра. Независимо дали ефектът му е като при плацебо или не, важното е че работи и не желая да поемам излишни рискове. Хората слагат психичните заболявания в отделна категория, а не би трябвало. Те са толкова важни, колкото всяка една друга болест", заяви в интервю актрисата, цитирана от eva.bg.

Тя допълни, че заболяването й често е имало негативни ефекти върху живота й. В един период била убедена, че има тумор в мозъка, дори си направила ядрено-магнитен резонас. Неврологът обаче я убедил да отиде на психиатър и тя проумяла, че болестта я кара да си внушава това.

"За щастие с годините обсесивните мисли и страховете ми постепенно намаляват", допълни Сейфрид.

Аманда се омъжи за актьора Томас Садоски през март миналата година и роди първото си дете същия месец. Двамата се запознаха на репетициите на бродуейската постановка "Така си живеем" през 2015 г. Връзката им започна на снимачната площадка на филма "Последната дума". Тогава Сейфрид се раздели с предишния си приятел Джъстин Лонг, с когото се срещаше от две години, а Садоски се разведе със съпругата си Кимбърли Хоуп след осемгодишен брак.

Аманда Сейфрид със съпруга си Томас Садоски

Getty Images/Guliver Photos