Амбър Хърд обяви, че подписва споразумение по делото за клевета с бившия си съпруг Джони Деп, съобщиха световните агенции.

Актрисата публикува пост в Instagram, от който става ясно, че тя ще приеме решението на съда по делото срещу нея, заведено от някогашния ѝ партньор. Тя нарече решението си да го стори "много трудно".

Блондинката добавя, че дълго е обмисляла дали да го направи.

Тя беше осъдена на първа инстанция да плати 10,3 млн. щатски долара обезщетение на своя колега, с когото мина под венчилото преди седем години. Той, от своя страна, трябваше да ѝ плати 2 млн. щатски долара. Съдът във Феърфакс, Вашингтон, реши, че и двамата съпрузи са били оклеветени един от друг, но все пак щетите, нанесени на звездата от "Карибски пирати", са по-големи.

Намерението на Хърд, с което изненада последователите си във виртуалното пространство, идва, след като първоначално обяви, че ще обжалва решението в полза на Деп. Тя беше осъдена за клевета заради статия във "Washington Post" от 2018 г., в която описва себе си като оцеляла след домашно насилие. Адвокатите на Джони казаха, че това са фалшиви обвинения. През юни т.г. съдът излезе с решение в полза на Деп, като Хърд трябваше да му плати 10,3 млн. щатски долара за репутационни щети.

В поста си в социалната мрежа 36-годишната актриса написа, че е защитавала своята истина и че животът ѝ е бил съсипан, предава БТА. По повод делото на Деп срещу "News Group Newspapers" във Великобритания тя каза, че е била оправдана от справедливата съдебна система.

"Съдът разбра, че съм жертва на домашно и сексуално насилие", каза Хърд. Според нея съдът в САЩ е пренебрегнал преките доказателства за насилие. Популярността и силата имаха по-голяма роля в процеса, добави тя.

"Жените не трябва да се изправят пред банкрут за това, че са казали истината", каза Амбър Хърд.

Снимка: Getty Images/Gulliver Photos