Фийлдър-Сивил, който се ожени за Уайнхаус в Маями, Флорида, през 2007 г., бил открит да се дави в повърнато в леглото си. Намерила го Сара Аспин, майка на 15-месечния му син Джак. Той бил приет в болница в Йоркшир, Англия, съобщават британски медии.

Лекарите са поставили Фийлдър-Сивил на животоподдържаща система, след като той глътнал езика си и получил полиорганна недостатъчност. "Лекарите не дават никакви прогнози и го поставиха в кома, за да му помогнат. Моля се той да оцелее, но трябва да се подготвя за това, че може и да не се събуди", заяви Аспин пред "Сън".

Фийлдър-Сивил се бореше с пристрастеността си към хероина и призна в интервю през 2008 г., че е пристрастил бившата си съпруга към хероина и кокаина. Уайнхаус почина преди малко повече от година.

Вижте снимки на Блейк и Ейми >>

Аспин, която се запознала с Блейк в рехабилитационна клиника, заяви, че той се справял добре и двамата планирали да се оженят, но се страхувала, че може да се върне към старите си навици, след като се видял с приятел миналата седмица.

"Той никога не е пиел много, но когато се върна у дома с този приятел, заваляше думите и залиташе. Мислех, че е взел нещо. Бях много гневна, защото той се справяше толкова добре", споделя Аспин.