Въвеждането на "Дюран Дюран" в Залата на славата на рокендрола трябваше да е и среща с един от бившите членове на групата Анди Тейлър, но той отсъства от церемонията, защото страда от рак в четвърта степен, съобщиха бившите му партньори от групата, предаде БТА.

По време на церемонията в Лос Анджелис Саймън ле Бон, фронтменът на британската група, пожънала огромен успех през 80-те години, прочете писмо от Анди Тейлър. В него той обяснява, че преди четири години е диагностициран с рак на простата четвърта степен.

Оливия Родриго беше сред изпълнителите на вечерта

Снимка: БТА

Заболяването не е "непосредствено животозастрашаващо", но "лек няма", пише Тейлър. Той отбелязва, че въпреки изключителните усилия на екипа му, за него би било непосилно и физически, и психически да участва в церемонията.

"Но нищо от това не бива да отклонява вниманието от постигнатото от групата (с или без мен) в продължение на 44 години", пише още Тейлър.

Пред журналисти зад кулисите Саймън ле Бон каза, че вестта за болестта на Тейлър е "напълно опустошителна". "Обичаме Анди. Няма да се изправя тук и да плача, смятам го за неподходящо, но така се чувствам", каза той.

През 2006 г. групата прекъсна отношения с Тейлър заради "непреодолими различия" между него и новаторите в ню уейв музиката.

Бившият изпълнител от групата Уорън Кукуруло също не участва в церемонията в събота в Лос Анджелис.

А иначе Лайънъл Ричи блесна, "Дюран Дюран" бяха колебливи, но изтънчени, както винаги. Еминем си бе Еминем, писа Асошиейтед прес за церемонията по въвеждане на изпълнители в Залата на славата на рокендрола.

Снимка: БТА

Изпълнителите подходиха различно, за да отбележат събитието в събота вечер, но всички те вече могат да завинаги да казват, че са в Залата на славата на рокендрола. Също така и Пат Бенатар, Карли Саймън, "Юритмикс", Хари Белафонте, "Джудас Прийст" и Доли Партън, която прие званието ентусиазирано, макар временно да се бе отказала от него.

Първите въведени в Залата на славата на церемонията в "Майкрософт тиътър" в Лос Анджелис след забележително слово на актьора Робърт Дауни младши бяха "Дюран Дюран", които се явиха на сцената с пилотния си хит от 1981 г. "Girls on Film''. Почитателите в публиката крещяха, но музиката я нямаше. Групата почти не се чуваше от сцената с изключение на вокала Саймън ле Бон, който озвучеше почти акапелно.

Това беше забавно, макар и несполучливо начало на преминалото гладко и в определени моменти триумфално шоу.

Ричи и Кравиц

Снимка: БТА

"Неговите песни са саундтракът на моя живота, на вашия живот, на живота на всички ни", каза Лени Кравиц, въвеждайки Лайънъл Ричи в Залата на славата на рокендрола. Ричи започна изпълненията си с баладата "Hello", която почти го срина под тежестта на момента. Последва хитът му "Easy" от 1977 г. с "Комодорс" и настроението премина към триумфално, когато фронтменът на "Фу Файтърс" Дейв Грол изненадващо се появи на сцената със соло на китара и вокално партньорство с Ричи. Най-бурната реакция на публиката за вечерта предизвика изпълнението им на "All Night Long'' от 1983 г.

След тях на сцената бяха "Юритмикс" с танцувална версия на "Missionary Man'', последвана от вдъхновяващо изпълнение на най-известния им хит "Sweet Dreams''. Дейв Стюърт нарече Ани Ленъкс "един от най-великите изпълнители, певци и автори на песни за всички времена", а просълзената Ленъкс му отвърна: "Благодаря ти, Дейв, за това страхотно приключение".

В церемонията не участваха Хари Белафонте, който е на 95 години, както и Анди Тейлър от "Дюран Дюран" и Карли Саймън.

Еминем беше в ролята на изключението, както е в цялата си кариерата. Той бе единственият хип-хоп артист сред въведените в Залата на славата на рокендрола и единственият, добил известност след 80-те години на миналия век. Той е едва десетият хип-хоп изпълнител измежду над 300 звезди в Залата на славата на рокендрола.

Дюран Дюран

Снимка: БТА

При обявяването на номинациите за Залата на славата на рокендрола през май тази година, Доли Партън я отказа с аргумента, че е кънтри певица. В следващите месеци обаче тя бе разубедена и бе хедлайнер на церемонията в събота вечер.

Ах, този Еминем!

Снимка: БТА

"Вече съм рок звезда", извика тя, приемайки наградата. Кънтри певицата заяви, че ще й се наложи да заслужи званието със задна дата. След това слезе от сцената за кратко и се завърна с черни кожени дрехи и електрическа китара, за да изпее песен, която е написала специално за церемонията. Тя закри шоуто с изпълнение на класическата й кънтри песен "Джолийн", в което се включиха и Саймън ле Бон, Бенатар и дори Роб Халфорд от "Джудас Прийст".