Андре Токев остава в ареста. Срещу топ готвача е повдигнато обвинение за шофиране след употреба на алкохол с концентрация над 1.2 промила, съобщи БНТ. Има постановление на наблюдаващия прокурор Токев да бъде задържан за 72 часа.

Предстои да се иска и постоянен арест от съда. На Токев му е повдигнато обвинение в условията на рецидив. Той вече има влязла в сила присъда за шофиране след употреба на алкохол.

В неделя полицаи хванаха кулинарния корифей да шофира след употреба на алкохол и със спукани гуми около 19 часа на Околовръстния път.

Въпреки тези прояви, той е много уважаван в бранша. Андре Токев е единственият носител на Global Masterchef Degree за Източна Европа. Той е основател на Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), официално жури на най-престижния конкурс за професионални готвачи в Европа Bocuse d"Or и носител на единствената за Източна Европа диплома Global Masterchef Degree.

Роден в Лайпциг в семейство на българин и германка, каариерата му минава през големи хотелски вериги в цял свят, две от които са носители на звезди "Michelin". От 2000 г. е главен готвач в Hilton във Франция, Австрия и България. Готвил е за известни личности като Бил Клинтън, Ангела Меркел, Вал Килмър, Джон Кери, Faithless, Дъстин Хофман, Шарън Стоун, Жан Клод Ван Дам и много други.

Андре е известен в гилдията с енциклопедичните си знания за всичко в кухнята и като откривател на ресторанти и нови концепции.