Това ще е първото дело, заведено срещу "Нюз корпорейшън" в САЩ, след избухването на скандала за телефонното подслушване във Великобритания преди две години.

В делото, заведено на 13 юни от професионалната дубльорка Юнис Хътхарт, се твърди, че таблоидите "Сън" и вече несъществуващият "Нюз ъв дъ уърлд" са хакнали мобилния й телефон през 2004 и 2005 година, докато е работила за Джоли в САЩ и Великобритания. Това е довело до загуба на гласови съобщения. По-късно те са били използвани в публикации.

От "Сън" и "Нюз ъв дъ уърлд" са се стремили да научат повече за зараждащата се връзка на Анджелина Джоли и Брад Пит, докато са се снимали във филма "Мистър и мисис Смит". По онова време малък кръг от хора са били запознати с нея.

Изданията са се интересували също от филмовата кариера на носителката на "Оскар". В един от случаите Хътхарт е била инструктирана да потърси Джоли, която се е настанила в хотел под псевдонима Покахонтас. Дубльорката твърди, че никога не е получавала това съобщение, макар че то й е било изпратено от помощник на Джоли.

Юнис Хътхарт, която е кръстница на едно от децата на Джоли, настоява да получи обезщетение от "Нюз корпорейшън. Представители на корпорацията не са били открити за коментар.

Скандалът около телефонните подслушвания във Великобритания преди две години доведе до затварянето на в. "Нюз ъв дъ уърлд". След мащабно полицейско разследване бяха арестувани над 60 души.

Вижте снимки на Анджелина >>
Вижте снимки от първата поява на Анджелина след операцията >>