Анимационна възстановка показва момента, в който Алек Болдуин застрелва Халийн Хътчинс на снимачната площадка на филма "Rust", съобщи "Daily Mirror".

Операторката почина през октомври след изстрел на куршум от пистолет, който е трябвало да бъде безопасен. Семейството ѝ вече е завело дело за неправомерна смърт срещу актьора, а адвокатите ѝ публикуваха смразяваща анимирана възстановка на фаталния инцидент.

Озаглавен "Убийството на Халина Хътчинс на снимачната площадка на "Rust", зловещият клип започва с кадър на дървената църква, където е снимана фаталната сцена. После се вижда църквата отвътре и как някой се приближава до Алек, в костюм, и му подава пистолет, който той взема и поставя в кобура под сакото си. След това той сяда на дървена пейка.

Камерата се завърта, за да покаже Халина, застанала вляво от камерата заедно с трима мъже. Алек изважда пистолета от кобура и стреля, като уцелва Халина, която пада назад и извиква от болка. Двама мъже се втурват към нея и ѝ помагат да легне на пода.

Стопкадър: CNBC

Адвокатът на семейство Хътчинс, Брайън Паниш ,заяви на пресконференция в Лос Анджелис: "че ако той не беше стрелял, тя нямаше да умре.

"Болдуин носи голяма част от отговорността, но има и други, и това е, за което ще става дума в този случай - оценка на справедливото разпределение на отговорността на всеки, който е отговорен за трагедия."

Алек е обвинен, че е изстрелял единствения куршум, който е улучил и убил Халина, преди да излезе от тялото ѝ и да улучи режисьора Джоел Соуза в ключицата, докато са се провеждали снимките в Ню Мексико на 21 октомври миналата година.

На пресконференцията беше показана близо 10-минутна анимация, която също така ужасяващо изобразява куршума, пронизващ гърдите на Халина.

Адвокатите на семейството също така заявиха, че според индустриалните стандарти екипът трябва да стои зад защитно стъкло и да разполага с друго оборудване за безопасност, докато се снима такава сцена.

Смята се, че Алек е отговорил във вторник вечерта със загадъчен пост в Инстаграм, в който е споделил видеоклип от арт инсталация в музея "Париш" с надпис "Всичко ще бъде наред". По-рано той е казвал, че не е имал представа, че в оръжието има истински куршуми и че "не е натиснал спусъка". В жалбата срещу него като обвиняеми са посочени също Дейвид Холс, помощник-режисьорът, който е предал пистолета на актьора, оръжейникът Хана Гутиерес-Рийд и други продуценти.

След трагичната смърт на Халина, Алек заяви в изявление в социалните мрежи:

"Нямам думи, с които да изразя шока и тъгата си от трагичния инцидент, отнел живота на Халина Хътчинс, съпруга, майка и наша колежка. Оказвам пълно съдействие на полицейското разследване за изясняване на начина, по който се е случила тази трагедия, и съм в контакт със съпруга ѝ, като предлагам подкрепата си на него и семейството му. Сърцето ми е разбито за съпруга ѝ, за сина им и за всички, които познаваха и обичаха Халина".