Анимацията "Лошите момчета" оглавява бокс-офис класацията на Северна Америка за втора поредна седмица, предаде Асошиейтед прес,цитирана от БТА.

Продукцията, която се разпространява от "Юнивърсъл пикчърс", реализира приходи от 16,1 милиона щатски долара през изминалия уикенд. Филмът излезе в киносалоните в САЩ и Канада миналата седмица, когато стойността на продадените билети възлизаше на 24 милиона долара. Анимацията е базирана на едноименната детска книга на Арън Блейби.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Северноамериканската бокс-офис класация през изминалия месец април беше доминирана в голяма степен от "Соник: Филмът 2", който сега заема втора позиция. Продукцията донесе 11, 4 милиона щатски долара. Общите приходи от дебюта на филма в САЩ и Канада се доближават до 160,9 милиона щатски долара.

На трето място в бокс-офис класацията се нарежда "Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор". В киносалоните в Северна Америка през изминалия уикенд са продадени за него билети на стойност 8,3 милиона щатски долара. Това е третата част от поредицата, чието действие предхожда хронологично събитията в романите на Дж. К. Роулинг и филмите за приключенията на Хари Потър.

Снимка: АР/БТА

На четвърто място е "Викингът" на режисьора на Робърт Егърс . Филмът инкасира постъпления от 6,3 милиона щатски долара в последния уикенд.

В челната петица място намира и "Всичко, навсякъде и наведнъж", донесъл приходи от 5,5 милиона щатски долара през изминалия уикенд. Филмът с Мишел Йео е в киносалоните в САЩ и Канада от шест седмици, а общите постъпления от продадени билети в Северна Америка са 35,5 милиона щатски долара. Това прави екшън комедията един от най-големите хитове на студиото А24.

Експертите определят като "спокоен" изминалия уикенд в киносалоните преди излизането този петък на "Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта" на "Марвел". Очакванията са продукцията с Бенедикт Къмбърбач да даде успешно начало на летния сезон на Холивуд. Индустрията се надява, че ще се доближи до резултатите, отчитани преди избухването на коронавирусната пандемия.