Дженифър Анистън отхвърли твърденията, че с Брад Пит не са имали деца през петгодишния им брак, защото тя не е пожелала. Някога те бяха любимата двойка на Холивуд. Тя беше една от най-ярките телевизионни звезди, блестяща в ролята на Рейчъл в сериала "Приятели", а той - вече обявен за сексимвола на големия екран.

Една от най-големите изненади беше, че двойката остана без деца, особено като се има предвид, че впоследствие Пит имаше шест с Анджелина Джоли - три биологични и три осиновени.

Вижте Анистън през годините в галерията ни >>

Скоро след раздялата им през 2005 г., когато актьорът срещна Джоли на снимачната площадка на филма "Мистър и мисис Смит", Джен коментира слуховете, че не е родила наследници, защото не ги е искала. По онова време се носеше мълвата, че раздялата им се дължи на факта, че за тв актрисата най-важна е кариерата ѝ.

В първото си интервю след като житейският им път се раздели, Анистън каза:

"Ако мъж се разведе, той никога няма да бъде обвинен, че предпочита кариерата си пред децата. Това ме ядосва! Никога не съм казвала, че не желая поколение."

Тогава тя призна, че дори планира бременност в бъдеще.

"Жените, които ме вдъхновяват, са тези, които успяват да имат и кариера, и деца. Защо да си поставям граници? Винаги съм искала потомство и не бих се отказала от това преживяване заради професията си."

Анистън вярва, че по онова време Брад е можел да опровергае твърденията защо не са създали семейство, но той не го е направил. Всъщност, техен общ приятел хвърля вината за това изцяло върху актьора.

"Да има дете не е било негов приоритет... никога", казва пред медията той и допълва, че Пит е предпочел да поеме ролята на злощастен съпруг, който е останал без наследник и е трябвало да продължи с живота си. 

Само че през годините въпросът с поколението не спря да преследва Джен. И докато тя изграждаше стабилна филмова кариера, феновете ѝ продължаваха да се питат дали някога ще зачене. В едно свое интервю тя помоли за край на безспирните публикации и въпроси по темата.

Актрисата, днес на 50, твърди, че не е необходимо да си омъжена или да си майка, за да се чувстваш завършена.

"Нека вземем това решение сами и да определим своето "щастливи завинаги" по собствените си правила", съветва Анисътн.