Антония Петрова и Ивайло Батинков организираха прощъпулник в народни носии на 10-месечния си син Благовест по стар обичай в Банско.

Вижте снимки >>

Гордата майка сподели серия от снимки от ритуала в профилите си в социалните мрежи, към които прочувствено написа:

"Приятели, споделяме с вас изключително емоционален и съкровен за нас, семейство Батинкови, момент - Прощъпулникът на първородния ни син! Нашият юнак Благовест Ивайло Батинков проходи в началото на 9-и месец и както повеляват традициите, му направихме Прощъпулник по стар бански обичай! Спазени бяха всички традиции типични за Банско и региона! Прощъпулникът се прави на открито и на кръстопът със сладка пита и мед! Бест си избра 3 предмета: портфейл - наречен за бизнесмен; химикал - за директор и ортопедичен инструмент - за лекар, ортопед! Благовест избра да следва стъпките на баща си Ивайло Благовестов Батинков, от което мама и тате сме много щастливи! Бъди ни благословен, сине! Тичай по пътя на живота и никога не се спъвай и не спирай! Бъди пръв и водач и лидер, нека хората те следват! Винаги избирай правилният път и бъди успешен! Ние ще бъдем винаги до теб! Обичаме те повече от всичко!"

Носителката на титлата "Мис България" за 2009 година и съпругът ѝ станаха родители за първи път на 17 януари 2019 година.

Преди няколко седмици Антония се похвали с видеа на ходещия Благовест.