В поредния епизод от войната на клана Делон, Анушка Делон, дъщерята на легендата на френското кино увери, че е искала да заведе баща си в Швейцария, за да може той да получи медицинско лечение, отхвърляйки данъчните мотиви, в които я обвинява брат й Антони, срещу когото казва, че e подала жалба, предаде АФП.

"Аз съм дъщеря на баща си, не съм дъщеря на портфейл", защити се Анушка Делон по TF1, говорейки за първи път след избухването на семейната война в средата на седмицата.

В петък по-големият й брат я разкритикува, че иска да "върне" баща им в Швейцария, където легендарният актьор пребивава административно и чийто гражданин е от 1999 г., за да избегне "огромен данък" след смъртта му, докато 88-годишният Ален Делон иска да прекара последните си дни в дома си в Души-Монкорбон, южно от Париж.

Ден преди това Антони Делон обвини Анушка, че манипулира баща им, чието здравословно състояние се влошава след инсулт през 2019 г.

"Той е следен в Швейцария заради болестите си, назначено му е лечение", обясни Анушка Делон. "Единствената причина, поради която исках да го доведа в Швейцария, беше, за да може да бъде лекуван", защити се тя, цитирана от БТА.

Медицински преглед е бил планиран за август, само че брат й е бил "категорично против", казва тя.

"Ален Делон провежда лечение, което е жизненоважно за него, и противно на съветите на лекарите, той реши да го спре. Аз не бях съгласна, не можах да направя нищо по въпроса и е неприлично това да се представя като данъчно изгнание, да се говори за пари".

"Не съм излъгала за медицинските резултати на Ален Делон, както твърди синът му", продължава Анушка Делон.