Вторият ден от филмовия фестивал в Кан продължи с бляскавата премиерата на фантастичната лента "Фюриоза: Сага за "Лудия Макс", заради която куп звезди минаха по емблематичния червен килим.

Главната героиня във филма Аня Тейлър-Джой се превърна в звездата на вечерта, не само заради ролята си, но и заради зашеметяващата рокля без презрамки на Dior, която беше избрала за появата си. В допълнение тя беше заложила и на диамантени бижута от Tiffany, а косата й беше вдигната в елегантен кок.

28-годишната актриса, която поема щафетата от Чарлийз Терон, за да изгради образа на младата Фюриоза, връща зрителите 15-20 години преди събитията във филма "Лудият Макс: Пътят на яростта".

Вижте снимки на специалния ни пратеник в Кан Цветан Лиловски ТУК>>>

Малко след нея на червения килим се появи и актьорът Крис Хемсуърт, който играе военачалника Дементус. Той беше придружен от съпругата си Елза Патаки, която носеше шикозна черна рокля.

За Аня фестивалът в Кан е специално място. Първият път, когато тя се появи на фестивала, беше, за да получи наградата на Chopard като изгряващ актьор през 2017 г. Тя й беше връчена от оригиналната Фюриоза, Чарлийз Терон, звездата от "Пътят на яростта".

Освен екипът на филма "Фюриоза: Сага за "Лудия Макс", по червения килим минаха още две от дамите в тазгодишното жури - режисьорката Грета Геруиг и актрисата Ева Грийн. Блондинката се погрижи да привлече вниманието с червена рокля с тънки сребристи презрамки и дълбоко деколте. Грийн пък заложи на драматичен тъмен тоалет.

Сред гостите на премиерата беше и супермоделът Наоми Кембъл. Тя заложи на зашеметяваща черна рокля с прозрачни части в областта на полата и перлени презрамки.

Аня Тейлър-Джой, Крис Хемсурт и Елза Патаки заедно с режисьора Джордж Милър

Снимка: Цветан Лиловски, "Булфото"

Сред останалите звездни дами, които минаха по червения килим, бяха легендарната актриса Фей Дънауей и моделът Виктория Силвстед.

С трогателен ход за популяризиране на късометражния й филм за жени, жертви на сексуално насилие, актрисата Жудит Годреш, дъщеря й Тес и екипът на лентата, символично сложиха ръце пред устните си, докато позираха пред фотографите.

Нейният 17-минутен късометражен филм Moi Aussi беше представен премиерно на фестивала и акцентира върху историите на жертвите на сексуално насилие.