Кристен Стюарт се разходи по червения килим на кинофестивала в Лондон, за премиерата на драмата "Спенсър", в която тя играе принцеса Даяна. Тя заяви, че е развълнувана да представи своята работа върху образа на покойната Лейди Ди пред британската публика. Джак Фартинг е в ролята на принц Чарлз.

Джак Фартинг е принц Чарлз

Снимка: Getty Images

31-годишната актриса спечели възторжени отзиви за изпълнението си във филма. В него се разказва за три дни от живота на Даяна, когато неохотно се отправя към Сандрингъм Хаус за коледна среща с британските кралски особи, докато бракът й с принц Чарлз се разпада.

Кристен Стюарт

Снимка: Getty Images

Режисьорът Пабло Лорейн представи продукцията първо на фестивала в Кан, където някои критици имаха забележки към американката Стюарт.

Стела Гонет е в ролята на Кралица Елизабет

Снимка: Булфото

"Вълнувам се, че доведохме тази история у дома. Дори някои да ненавиждат филма, за мен е ОК, защото ние наистина дадохме всичко, което можем, за да се получи. Ние толкова много обичаме Даяна и искахме да я разберем", каза Кристен Стюарт.

Кристен Стюарт с екранните си синове Джаки Нилън като Уилям и Фреди Спри като Хари

Снимка: Getty Images

"Спенсър" показва Даяна като все по-изолирана от членовете на кралското семейство и отчаяно опитваща се да се освободи от задушаващите традиционни правила. В лентата също така са видни близките й отношения със синовете й, принцовете Уилям и Хари.