Американският певец Ар Кели, който вече е осъден на 30 години затвор за сексуални престъпления, има нова присъда от 20 години затвор за педофилска порнография по друго дело в Чикаго, съобщиха световните осведомителни агенции.

Тази присъда не се добавя към предишната. Съдия Хари Лийнънуебър постанови музиканта да отбие само една година затвор след вече наложените 30 години.

Изпълнителят Робърт Силвестър Кели, който е на 56 години, беше признат за виновен от съдебните заседатели във федералния съд в Чикаго за производство на педопорнография и покваряване на малолетен. През процеса са прожектирани видео записи със сексуално насилие, упражнено от него върху млади момичета, едната от които тогава е на 14 години.

Той обаче беше оправдан по обвиненията за възпрепятстване на правосъдието.

Музикантът, известен с хита си "I Believe I Can Fly", дълго властва на R&B сцената въпреки подозренията за сексуална агресивност. Той има 75 милиона продадени дискове, припомня БТА. Признат е за виновен през септември 2021 г. за ръководене на "система" за сексуална експлоатация на млади момичета, включително тийнейджърки. Осъден е през юни миналата година на 30 години затвор от федерален съд в Ню Йорк.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos