Макар и да не получи покана за празника на баща си, принц Хари не пропусна да го поздрави, като дори накара децата му - принц Арчи и принцеса Лилибет, да сторят същото.

Според световните медии херцогът на Съсекс е звъннал на Чарлз III за рождения му ден. Кралят разговарял и със съпругата на Хари Меган. Британското издание "Mirror" пък пише, че това е било "повратната точка" в отношенията им, които последно време бяха повече от студени.

Що се отнася до поздрава на внуците - изданието пише, че Арчи и сестра му Лилибет са записали специално видео за Чарлз, в което пеят "Честит рожден ден". Според източник на "Telegraph" той бил "във възторг" от жеста, тъй като едва няколко пъти се е виждал с тях.

По думи на близки до двореца телефонният разговор доказва, че "и двете страни имат желание да заровят томахавката и да оправят отношенията си". Телефонното обаждане по случай рождения ден бе първият разговор между Хари и Чарлз от април насам, малко преди коронацията му през май. Хари присъства на церемонията тогава, но се смята, че след края ѝ е отлетял веднага обратно за Америка.

Отношенията между баща и син бяха напрегнати през последните месеци и се влошиха след книгата на Хари и документалния филм, който бе направен с обвинения към кралското семейство.

View this post on Instagram

A post shared by Sussexguncel (@sussexguncel)