Рапърът Кодак Блек е арестуван в Южна Флорида за трафик на оксикодон и за притежание на наркотични вещества, съобщи Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Изпълнителят, чието истинско име е Бил Капри, е настанен в затвор във Форт Лодърдейл, Флорида, където ще чака съдебно решение по искане за освобождаване под гаранция.

В съобщение на пътна полиция във Флорида се посочва, че Кодак Блек бил спрян за проверка, докато управлявал автомобил със стъкла, които били затъмнени повече от разрешеното. При проверката била установена миризма на марихуана, полицаите претърсили автомобила и открили малка торбичка с 31 бели таблетки и над 75 000 щатски долара в брой. Анализът показал, че таблетките са оксикодон - синтетичен опиоид.

Проверките установили също, че шофьорската книжка на Кодак Блек и документите на автомобила, който управлявал, са с изтекъл срок на валидност. Адвокатът на рапъра написа в Туитър, че ще осигури освобождаването му под гаранция и случаят ще бъде разрешен бързо.

По-рано през годината Кодак Блек бе арестуван за нахлуване в чужда собственост в Южна Флорида. По-късно прокуратурата не му предяви обвинение.

През януари 2020 г. тогавашният президент на САЩ Доналд Тръмп помилва рапъра, който бе излежал половината от федералната присъда от три години лишаване от свобода за фалшифициране на документи за купуване на оръжие.