Джорджо Армани намекна на кого възнамерява да възложи да оглави модната му империя при представянето на първото му ревю на живо от началото на пандемията и след инцидента през есента, заради който постъпи в болница за две седмици.

Дизайнерът, който е на 86 години, обикновено избягва да отговаря на въпроси за бъдещето на бранда, но темата стана актуална, след като при падане през есента той счупи лявата си раменна кост.

За подготовката на дефилето с колекцията мъжка мода дизайнерът разчита на Лео Дел'Орко, с когото работи от 1977 г. и който оглавява мъжката мода за всички колекции на Armani: "Giorgio Armani", "Emporio Armani" и "Armani Exchange".

Вижте снимки от ревюто >>

"С времето той стана по-зрял и по-твърдоглав", казва Армани за Дел'Орко.

"Подготвям бъдещето си с хората около мен", каза дизайнерът, като спомена Дел'Орко и племенницата си Силвана Армани.

В края на шоуто Дел'Орко помогна на Армани да слезе по стълбите до подиума, за да приеме овациите.

Армани и Лео Дел'Орко

Снимка: Getty Images

"Ако изпитвам известна несигурност, е заради това", каза той зад кулисите, посочвайки големия белег на ръката си.

Армани каза, че не е имал търпение да отиде отново на кино след облекчаването на ограниченията и преди двадесетина дни бил в киносалона. Когато си тръгвал от салона, двама души били седнали на стълбището и блокирали пътя му. Бодигардовете на Армани не успели да му се притекат навреме на помощ.

"Не уцелих стъпалото и паднах. Не мога да опиша колко болезнено беше", разказа той.

Въпреки това той успял да участва в подготовката на шоуто за представяне на мъжката колекция, както и на колекцията висша мода "Армани приве", която ще бъде показана в Париж през следващия месец.

Снимка: Getty Images

Представянето на новата колекция мъжка мода беше първото дефиле на живо на Армани, откакто през февруари 2020 г. Италия стана първата западна държава, засекла разпространението на новия коронавирус. Преди петнадесет месеца Армани беше и първият моден дизайнер, който затвори залата за публика по време на Седмицата на модата в Милано, само час след регистрирането на първия случай на Covid-19 в Милано.

"Дигиталното е необходимост", каза Армани и подчерта, че то е възможност за хората, които все още не могат да пътуват, за да показват колекции и да наблюдават спектакли. "Но то не може да замени истинското дефиле, възможността да видиш материите и как се движат моделите", добави той.

Снимка: Getty Images

Модният дизайнер е нарекъл колекцията си пролет-лято 2022 "Обратно там, откъдето започнахме" в чест на първото си ателие и градината, на същото място, където живее и до днес.

В колекцията преобладават тъмносиньо, бяло и пясъчно в удобни модели, подходящи за градинско парти или разходка край брега на морето.

Тъмносини блейзъри се съчетават с широки бели панталони и ризи с бейзболни яки. Публиката аплодира риза с цвят фуксия под електриково син костюм с бермуди, пише БТА. Ленени ризи без яки в екрю са освежени от червени ленти и се носят с бермуди в морско зелено или фуксия.

Повечето от моделите, които дефилираха на подиума, носеха защитни маски. "Трябва да сме внимателни. Не мисля, че всичко е приключило. Не си казвайте "свърши се", защото малко ни трябва, за да паднем в пропастта", каза Джорджо Армани.

Снимка: Getty Images