Ъшър твърди, че е бил свидетел на някои "доста диви" неща, докато е живял в имението на рапъра Пи Диди в Ню Йорк, когато е бил само на 14 години.

След нахлуването на агенти от вътрешна сигурност в имението на музикалния магнат в Холмби Хилс и Маями като част от продължаващо разследване за сексуален трафик тази седмица, потребителите на социалните медии откриха интервю от 2016 г. на Ъшър, в което той говори за времето, през което е живял със суперзвездата.

По време на гостуването си в радио шоуто на Хауърд Стърн, 45-годишният хитмейкър твърди, че е приел предложението на продуцента Ел Ей Рийд да поживее в дома на Диди в Скарсдейл, за да "види начина на живот".

На въпроса на Стърн дали "мястото на Диди е пълно с мацки и оргии без прекъсване", Ъшър отговаря: "Не точно... Имах шанс да видя някои неща... Не знам дали бих могъл да вникна и напълно да разбера на какво съм ставал свидетел. Беше доста диво. Беше лудница. Случваха се много любопитни неща, които аз не разбирах непременно".

Що се отнася до това дали би изпратил децата си в т.нар. "Puffy Flavor Camp", Ъшър отговаря категорично: "По дяволите, не!"

Още през 2004 г. Ъшър разказа пред списание Rolling Stone, че Диди го е запознал с "напълно различен набор от глупости - по-специално секс".

"Сексът е толкова горещ в индустрията, човече", продължи той. "Наоколо винаги имаше момичета. Ще отворите врата и ще видите някой да го прави или няколко души в една стая, които правят оргия. Никога не знаеш какво ще се случи.

Понастоящем Диди е в центъра на грандиозен скандал, след като срещу него бяха заведени множество искове за сексуален трафик и сексуално насилие.

Във вторник той беше забелязан на летище в Маями часове след нахлуването на вътрешната сигурност в именията му в Маями и Лос Анджелис.

Съобщава се, че Диди е бил разпитан от митнически агенти на летището, на около 15 мили южно от разследването в дома му. Това провокира съмненията, че магнатът е избягал от страната, тъй като частният му самолет е бил забеляза да лети към Антигуа.