Децата на френския актьор Ален Делон подадоха жалба в съда срещу спътницата на баща им - Хироми, по обвинения в тормоз и незаконно присвояване на личната му кореспонденция, съобщиха АФП и БТА, цитирайки адвоката им Кристоф Айела. 

Юристът каза, че 87-годишният Ален Делон се е присъединил към иска срещу 66-годишната си спътница в писмено изявление. Жалбата е подадена в Монтаржи, департамент Лоаре, от трите деца на френската кинозвезда - Анушка, Ален-Фабиен и Антъни Делон. 

"След сърдечно-съдовите проблеми на актьора през 2019 г. тази жена се премести в дома му и стана все по-агресивна, с унизително и оскърбително отношение към него и децата му", се казва в изявление на адвоката на децата на Делон. 

Тя "постоянно изолира Ален Делон от близките му приятели и семейството му, като използва заплахи. Системно контролира телефонните му разговори и личните съобщения. Отговаря вместо него... и се опитва да получава пощенските му пратки. Пречи на децата му да го посещават редовно, както винаги са го правили. Тя е авторитарна и заплашителна, като дори стига дотам, че малтретира по недопустим начин кучето на Делон", казва още адвокатът Кристоф Айела. 

Според френското наказателно право за подобни действия може да бъде наложена присъда до три години затвор, както и глоба до 45 000 евро. 

Актьорът участва в над 90 филма, сред които "Роко и неговите братя", "Гепардът", "Басейнът", "Зоро". На филмовия фестивал в Кан през май 2019 г. Делон бе удостоен с почетна "Златна палма" за цялостната си кариера в киното. През 2017 г. той обяви края на кариерата в киното. 

След инсулта през 2019 г., от който се възстановяваше месеци наред, Делон живееше в почти пълно усамотение в имението си в Души с последната си половинка Хироми, за която досега бе известно само, че е японка и че се грижи за него, докато си стъпи на краката след тежкото заболяване.