Bad Bunny пее само на испански и си е сътрудничил с "шепа" актуални англоезични изпълнители. Въпреки това пуерториканският рапър стана най-стриймваният изпълнител в Spotify за 2020 г., съобщи сайтът на "Билборд", цитиран от БТА.

Той оглавява годишната глобална класация с 8,3 милиона стрийминга.

След Bad Bunny се нареждат рапърът Дрейк и още един латино артист - Джей Балвин. Челната петица на най-стриймваните изпълнители в Spotify за 2020 г. се допълва от покойния рапър Джус Уърлд и певеца Уикенд.

С постижението си Bad Bunny става първият изпълнител, който оглавява годишната класация, въпреки че никога не е пял на английски.

Албумът YHLQMDLG му е най-стриймваният глобално с 3,3 милиона стрийминга. Следват "After Hours" на Weekn'd, "Hollywood's Bleeding" на Пост Малоун, "Fine Line" на Хари Стайлс и "Future Nostalgia" на Дуа Липа.

Колкото до песните, Weekn'd получава своебразно възмездие, след като беше пренебрегнат напълно при обявяването на номинациите за наградите "Грами". Хитовото му парче "Blinding Lights" е най-стриймваната песен в Spotify с 1,6 милиона стрийминга. Следват "Dance Monkey" на певицата Тоунс енд Ай и "The Box" на рапъра Роди Рич.

За втора поредна година тийн сензацията Били Айлиш е най-стриймваната изпълнителка в платформата, следвана от Тейлър Суифт, Ариана Гранде, Дуа Липа и Холзи.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos