Ето че и тази година приключва. За много от нас тя е просто още една година, още един откъснат лист от календара на живота, но за някои от българските знаменитости, 2019-а ще бъде сред най-важните, ако не и най-важната в живота им, тъй като точно през нея се е състояло едно от най-паметните събития в човешкия живот - сватбата.

Вижте снимки >>

През изтеклите 12 месеца българските звезди, които се изправиха пред олтара, не са чак толкова много, вероятно защото все по-малко хора изобщо пристъпват към сключването на брак, но за сметка на това част от тях успяха да превърнат сватбените си преживявания в истински зрелища.

Макар и неочаквано и без много шум, през януари тази година разбрахме за сватбата на внучката на Тодор Колев - Теодора Кулева, която стана госпожа Гууд, след като се омъжи за британеца Джоузеф Гууд. Кулева стана особено популярно лице за българските зрители, след като се превъплъти в ролята на д-р Албена Войнова в хитовия сериал "Откраднат живот".

Теодора Кулева със съпруга си Джоузеф Гууд

Снимка: Официален профил в Instagram

Определено една от сватбите на годината е тази на Софи Маринова и Гринго. Певицата мина под венчило за първи път в живота си тази година. Младоженците направиха не едно, а цели три партита по случай сватбата си. За съжаление, след бурните пиршества, настана затишие, а не след дълго Софи Маринова и Гринго започнаха публично да се нападат и дори се прокраднаха твърдения за предстоящ развод и сигурна раздяла. След бури и раздели обаче сякаш двамата намериха пътя един към друг и отново са заедно.

Софи Маринова и Гринго на сватбата им

Снимка: Facebook/ Sofimarinovaoofficial

Марина Войкова, която грабна титлата "Мис България" през 2015 година, а по-късно - и "Мис Планет" в Грузия, излезе от графата на свободните жени. Красавицата каза заветното "да" на годеника си Давид Бонев на церемония в тесен семеен кръг. Двамата вече се радват и на новородената си дъщеричка.

Сватбата на Марина Войкова и Давид Бонев

Снимка: Instagram

Българката Радина Анева и синът на Майкъл Джордан - Джефри Джордан, вдигнаха пищна сватба на 25 май. Радина бе заложила на цвят екрю и дълъг шлейф. Роклята чудесно очертава формите на Анева заради кройката тип "русалка". Тя носеше и голям букет от бели рози. Джефри е най-големият син от петте деца на баскетболната легенда Майкъл Джордан. Той е бивш баскетболист.

Радина Анева и синът на Майкъл Джордан - Джефри Джордан

Снимка: Instagram

Най-добрият български ски скачач Владимир Зографски се ожени, също през месец май, за дългогодишната си приятелка Агнешка Сковрон. Щастливото събитие се състоя в полския град Честохова, което е близо до Краков.

Ако това бе класация, определено за първото място би се борила и Цеци Красимирова, която през май вдигна пищна сватба с американския бизнесмен Майкъл Струмейтис в каталунския курорт Ситжес. Над 6 месеца манекенката приготвя собствената си сватба до последния детайл. Организацията на събитието е оценена на над 1 милион евро.

Сватбата на Цеци Красимирова и Майкъл Струмейтис

Снимка: Валерия Сиракова за IMG

Румяна и Николай Вълканови си казаха "да" в парк "Росенец" край Бургас през юли, а кумове им бяха Марта Вачкова и Владо Пенев.

Също през юли Деси Цонева, тогава бременна в седмия месец, се ожени на скромна церемония за Явор Стефанов, с когото вече имат дъщеричка на име Бианка-Димана. Семейството обещава още една сватба през юни следващата година.

Най-красивата българка за 2012 година - Габриела Василева, каза "да" на любимия си още на 25 август. Сватбата бе в градчето Порто Венере, което е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО, заедно със съседната крайбрежна област Чинкуе Тере.

Сватбата на "Мис България" 2012 - Габриела Василева и Георги Захариев

Снимка: Официален профил в Instagram

В началото на септември Илиана Раева и Наско Сираков ожениха своята по-малка дъщеря Виолета, която каза заветното "да" на своя любим - футболиста Георги Коруджиев. Това определено се превърна в една от сватбите на годината, като на звездното събитие присъстваха много известни и важни личности, сред които самият Христо Стоичков.

Виолета Сиракова сватба

Снимка: Instagram

Съвсем различна, но също много зрелищна, бе сватбата на режисьора Зорница София, която се омъжи в ранчо, а попът венча нея и съпруга ѝ Петър, застанал върху кон.

Сватбата на Зорница София

Снимка: Facebook/Zornitsa Sophia Popgantcheva