Деси Банова и Росен Плевнелиев очакват дете през есента. Бременната Деси сподели с Гала, че вече са избрали име за детето си.

Вижте снимки на Деси и Росен >>

Бившата синоптичка разказа, че тя предложила името, а президентът много го харесал. Двамата решили да го споделят и с дъщеричката на Деси - Йоана, която пък още на другия ден разпространила името в училището, което посещава. Тя не пожела да издаде как ще бъде кръстено момченцето, но стана ясно, че няма да е на баща ѝ, който е покойник, а на светия. Банова допълни, че се колебае, дали все пак да не го смени, предвид че малката ѝ дъщеричка не е запазила тайната.

"Росен е много щастлив, защото след най-тежката загуба в неговия живот, Господ го дарява отново с детенце", разкри Деси.

"Мислех, че чисто егоистично бях приключила с мисълта да имам още едно дете. И той като каза със сълзи на очи, че след такава тежка загуба, би искал да има още едно детенце, нямах много право да мисля какво искам аз и т.н. и се случи веднага", допълни тя.

Банова разказа още, че Плевнелиев би искал да присъства на раждането, но тя все пак се колебае и се притеснява. Синоптичката се надява само всичко да е наред, но все още не е мислила нито къде, нито как ще даде живот на второто си дете.

Плевнелиев и Деси продължават да пътешестват, съобразявайки се и със съветите на лекарите. Двамата са били наскоро в Париж, където са имали възможност да подкрепят на живо Гришо на "Ролан Гарос".

Снимка: Скрийншот/ Nova Broadcasting Group

Банова разкри, че лятна сватба все пак ще има, но засега без голямо тържество, а само скромно подписване и църковен брак, на който тя много държи. Деси допълни, че ще запази собствената си фамилия, но все пак ще прибави и едно тиренце с фамилията Плевнелиева.