Почти един месец след трагичната смърт на своя син, който бе една от най-обещаващите млади певци на попфолк музиката, бащата на Денис Теофиков пусна в официалния му YouTube канал втора песен, над която изпълнителят е работил преди смъртта си. 2 седмици по-рано Атешкан сподели с почитателите на наследника си "Сърцето ми", достигнала до 1,2 милиона души, според брояча на сайта.

Вижте снимки на Денис >>

Сингълът "Mi Amore", качен във виртуалното пространство преди броени часове, е посветен на ученическата любов на Денис, която той среща докато живее в Испания заедно със своето семейство. Самият клип започва с кадри от лайф стрийминг на звездата от "Пайнер" в социалните мрежи отпреди една година. В тях той обяснява повече за момичето, вдъхновило създаването на парчето, е откраднало сърцето му.

"Ходих на училище буквално заради нея. В момента, в който я видях, бях привлечен от нея. Седях вкъщи и постоянно я мислех. Откачах само като я видех, като си представях усмивката ѝ", казва Теофиков в началото на видеото.

21-годишният мъж загина на 24 октомври т.г., след падане от жилището на родителите на свой приятел, намиращо се на седмия етаж в Цариградски комплекс в ж.к. "Дружба". Първи за кончината му социалните мрежи съобщиха неговите колеги Лорена, Антонио и Малката, както и Николета Лозанова.

От музикалната компания, с която той работеше, потвърдиха тъжната вест още същия ден. Оттам излязоха със следното изявление:

"На 21 години ни напусна един от най-добрите млади изпълнители на музикална компания "Пайнер" - Денис Теофиков. Певецът завинаги ще остане в сърцата ни като едно младо и безкрайно талантливо момче, което за кратко се превърна в идол за публиката и успя да изкачи музикалните върхове. Със своята харизма и тотални хитове, Денис Теофиков, владееше аудиторията, а сцената буквално заблестяваше, когото той се качи на нея. Винаги ще помним енергията, която той влагаше във всичко, което прави и най-вече в музиката, енергията, която раздаваше за всички нас. С много мъка и тъга се разделяме с теб, Денис Теофиков, но ти оставаш завинаги в сърцата ни! Поклон пред паметта ти! Музикална компания "Пайнер" и телевизия "Планета" изказва искрени съболезнования на семейството и близките на Денис Теофиков!"

Певецът бе погребан в Централните софийски гробища 5 дни по-късно. За да го изпратят в последния му земен път, под звуците на негови песни, се събраха много близки, колеги и приятели. Сред тях бяха Емануела, Джордан, Джулия, Кристиан Кирилов, Данна, Илиян, Антонио, Александър Робов, Емрах Стораро. Майка му Венера и баща му Атешкан, известни музиканти, едва се държаха, до ковчега неотлъчно беше и приятелката на Денис - Алекса, която скоро след това сподели трогателно послание в Инстаграм профила си, посветено на музикалната звезда:

"Обичам те до лудост, до болка, до отчаяние. Безумно е да го опиша просто с думи... Още на 16, аз открих смисъла на живота си- Теб, Денко! Още тогава, още преди целият свят да се влюби в Теб и в гласа ти! Оттогава всичко, за което се боря, живея и мечтая беше и оставаш само ти! Моето момченце, моята първа, единствена, вечна, неземна, безкрайна любов! Ще ти го казвам всеки ден, ще ти го пиша всеки ден, ще ти го доказвам всеки ден, ще се моля всеки ден и Ти да не спираш да ме обичаш! Обещахме си! До последен дъх...", гласят думите ѝ.