"Beastie Boys" си имат площад в Ню Йорк. Той бе открит официално и шумно на 9 септември, съобщава "People".

Членовете на култовата банда Адам ""Ad-Rock" Хоровиц и Майкъл "Mike D" Даймънд се събраха, за да отпразнуват хубавия момент на мястото, упоменато с табела с името им, в Долен Ийст Сайд. Третия от тях, Адам Яух си отиде преди години от рак.

Площадът се намира на улиците "Ludlow" и "Rivington" и става факт повече от три десетилетия след като кръстовището се появи на корицата на техния LP албум "Paul's Boutique" от 1989 г.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Steve Birnbaum (@thebandwashere)

Както "Rolling Stone" припомня, опитът районът да бъде кръстен в чест на триото беше провален с гласуване с 24 на 1 през 2014 г., но 8 години по-късно беше одобрен от Градския съвет на Ню Йорк. "Разхождаме се по тези улици и не мислим на кого са кръстени, като Ludlow Street, Irving Street, Father Demo Square", каза 56-годишният Хоровиц за "Rolling Stone". И продължи: "Но наистина ме прави щастлив това да знам, че някое дете на път за училище, след 50 години, ще мине покрай табелата и ще погледне нагоре и ще си каже: "Абе кои са Beasty Boys и защо си имат площад?".

"Честит 50-годишен юбилей на хип-хопа и благодаря на Beastie Boys за значителния ви принос към изкуството и културата", написаха в акаунта на събитието в Инстаграм.

"Beastie Boys" са продали 20 милиона копия в САЩ и имат седем платинени албума от 1986 до 2004 г. Те са най-продаваната рап група, откакто "Билборд" започна да отчита продажбите през 1991 г. През 2012 г. те станаха третата хип хоп формация, приета в Залата на славата на рокендрола. През същата година един от тримата основатели Адам Яух умира от рак и "Beastie Boys" се разпадат, макар да издават книга, документален филм и албум компилация.