Супермаркетите, колите и асансьорите са само част от необичайните места, където са се родили бебета. Но едно новородено в Бразилия сега със сигурност претендира за най-рокендролното пристигане на белия свят за всички времена.

Двудневният Луан Фигейро е роден на концерт на "Metallica" на стадион "Couto Pereira" в южния щат Парана в Бразилия и то под звуците на "Enter Sandman", според майка му. Което си е интересен вход към живота.

"Metallica" споделиха подробности за раждането със своите 8,2 милиона последователи в Instagram Stories на групата, съобщи "Sky news".

Джойс Фигейро, която купила билети за шоуто преди три години, каза, че е била бременна в 39 -а седмица и е седяла в специална зона на концерта, когато контракциите й са започнали, по време на сета на "Metallica".

Тя написа в Инстаграм: "Луан Фигейро се появи на бял свят на 07.05.2022 г. в 23:15 ч., разтърсвайки всички метални конструкции".

Тъй като оставали само три песни, планът бил да я откарат в болница с линейка - но се оказало, че "нямало повече време".

Споделяйки новината в публикации, написани както на португалски, така и на английски в Instagram,  Фигейро казва, че синът й е "роден точно там" на стадиона, докато свирят най-големият хит на групата "Enter Sandman".

"Целият ден беше много луд", каза тя и добави, че се е пошегувала, че момченцето ще се казва Джеймс Улрих - на името на фронтмена на "Metallica" Джеймс Хетфийлд и барабаниста Ларс Улрих.

Фигейро каза, че е получила много честитки за раждането на сина си и благодари на доброжелателите за тяхната подкрепа.

"Аз съм в страхотна физическа форма, благодаря ви за любовта и загрижеността на всички", казва тя.

Случката е необикновена, но малкият Луан не е първото бебе, което се ражда на концерт.

През 2019 г. жена роди по време на концерт на Пинк на стадион "Анфийлд" в Ливърпул - и според твърденията кръстила малкото момиченце Доли Пинк.