Холивудският актьор Бен Стилър беше забелязан в Украйна ден след като се срещна с украински бежанци в Полша, принудени да бягат от войната през границата.

56-годишният Стилър се разхождал в Лвов в неделя и говорел по мобилния си телефон, съобщава "Sky news".

Западният град беше атакуван от руски сили по време на продължилата месеци инвазия, но остана сравнително невредим в сравнение със свирепите нападения в източната част на страната.

Стилър, който е посланик на добра воля на Върховния комисариат на ООН за бежанците, е отлетял до Жешов в югоизточна Полша ден по-рано, за да да повиши осведомеността за тежкото положение на бежанците.

Той каза, че милиони хора са били принудени да напуснат домовете си след нахлуването на войските на президента Владимир Путин, като над 90% са жени и деца.

Стилър добави: "Тук съм, за да узная и споделя истории, които илюстрират въздействието на войната и да засиля призивите за солидарност. Всеки има право да търси безопасност. Който и да е. Където и да е. Когато и да е. Имах възможността да се срещна с някои семейства, които са избягали от войната в Украйна, оставяйки близки без идея кога ще могат да се върнат у дома - или дали имат домове, в които да се върнат".

В друга публикация звездата от "Zoolander" беше заснета да прегръща две деца бежанци близо до границата на Медика в Полша.

През април Анджелина Джоли се появи в Лвов със същата цел, а миналия месец Боно и Едж от U2 изнесоха концерт в украинското метро.