Бенедикт Къмбърбач разкри кое е било най-голямото предизвикателство да изиграе американски фермер в новия си филм. Това било да се научи как да навива цигара с една ръка, докато седи на кон. Актьорът сподели това със зрителите, докато вървеше по червения килим на премиерата на филма "Силата на кучето" на Лондонския кино фестивал.

Бенедикт и съпругата му Софи Хънтър

Снимка: Getty Images

Артистът играе властен гадняр, който реагира подигравателно и жестоко, когато брат му се жени и довежда в ранчото им съпругата си и сина ѝ. Това е първият филм на режисьорката Джейн Кемпиън, носител на "Оскар" за работата си в "Пианото", от 2009 г. насам.

Къмбърбач пристигна за прожекцията с жена си Софи Хънтър и разказа още, че за ролята трябвало да се научи да свири на банджо и да изглежда естествено върху кон, макар това да не е първата му роля, включваща езда.

"Най-трудното нещо беше всъщност да навиеш цигара с една ръка на коня. Беше интересно, защото всички алфа мъже на снимачната площадка твърдяха, че могат да го правят. Дори някои от момичетата също заявиха, че са способни да се справят със задачата, но за мен бе наистина трудно и ми отне много време да го постигна", казва британската звезда.

С колежката си Кирстен Дънст

Снимка: Getty Images

Той добави още че има основания героят му да е такъв и че живеем във време, в което мъжете повече слушат, отколкото да взимат думата.

Кирстен Дънст, която е в ролята на снаха му, казва за работата си с Кемпиън:

"Тя е човек, който е бил вдъхновение за мен. Исках да работя с нея от дълго време. Когато бях около 20-годишна, Джейн ми беше написала писмо за съвместен проект, но тогава не се получи. Така че сега, да снимаме заедно, е една сбъдната мечта"