Успешната кариера на американската певица Лана Дел Рей се оказва вдъхновение за баща ѝ Роб Грант, който на почти 70-годишна възраст реши да покаже на света музикалния си талант и записа дебютен албум, съдържащ основно композиции, изсвирени на пиано.

В ход вече е рекламна кампания на продукцията "Lost At Sea", която е планирано да се появи на пазара на 9 юни или дни преди определяният като "музикант по случайност" Грант да отбележи своя юбилей. Той е роден на 16 юни 1953 г.

Бащата на изпълнителката е самороден талант, който "не е взел нито един музикален урок през живота си", става ясно от разпространено съобщение на компанията "Decca Records", с която има договор. Грант дори не умее да чете ноти, но "когато седне зад пианото, те избликват. Мелодиите идват неусетно. Той може да свири часове наред. Емоцията надделява над мисълта и композициите се леят една след друга".

Досега мъжът сякаш оставаше в сянката на известната си дъщеря, не се появяваше публично, но общуваше с почитателите ѝ чрез социалните мрежи.

Роб използва премиерата на новия, девети по ред студиен албум на дъщеря си - "Did You Know That There's a Tunnel Under Ocean Blvd", излязъл в края на миналия месец, за да популяризира и своята предстояща продукция. В две от композициите му - "Lost at Sea" и "Hollywood Bowl", вокалите са на Лана Дел Рей. Парчето, което дебютантът избира за пилотно - "Setting Sail on a Distant Horizon", обаче не е с участието на известната му дъщеря. Но тя се появява в промовидеото, което дебютантът в музикалния бранш публикува в профила си в Instagram.

Снимка: Официален профил в Instagram

Роб Грант казва, че композицията е посветена на "щастието и свободата, които изпитах", докато плава с лодката си към Нантъкет и Мартас Винярд, щата Масачузетс. "Пианото започва бавно и постепенно се ускорява, когато вятърът изпълва платната, а лодката ... се опира в тежките вълни на Атлантическия океан", обяснява той, цитиран от изданието "Ролинг стоун". "Пианото ви носи напред, докато лодката набира скорост, улавяйки все повече вятър, устремен към далечния хоризонт".

Лана Дел Рей, чието рождено име е Елизабет Улридж Грант, насърчава творческия ентусиазъм на своя родител в съвсем новото за него начинание - занимава се основно с търговия с имена на домейни в интернет от края на 90-те години до сега и това му носи сериозни печалби. Изпълнителката обаче е съвсем наясно с рисковете в музикалния бранш, в който тя започва да прохожда през 2005 г., а първият ѝ студиен албум "Lana Del Rey"" излиза пет години по-късно.

Според нея музикалният дебют на баща ѝ "или ще бъде началото на нещо красиво, или ще ни срине... Нека силата бъде с всички нас. Да бъдем реалисти - той винаги е бил звездата". Това написа изпълнителката в профила си в Instagram, след като излезе пилотната композиция от албума на Роб.

Снимка: Официален профил в Instagram

Сестра на Лана Дел Рей - Чък Грант, също има принос към творчеството на родителя си, пише БТА. Нейно дело е снимката за обложката на "Lost At Sea", която изобразява "музикантът по случайност" да се носи с лодката си сред вълните, заобиколен от чайки.

Освен че има договор с компанията "Decca Records", която работи с множество пианисти, музиката на Роб Грант излиза и с подкрепата на дългогодишния продуцент на дъщеря му - Джак Антоноф. Той участва и в последния албум на Лана Дел Рей, който излезе на пазара на 24 март и веднага се нареди в челните позиции на музикалните класации.

Освен в професионален план, певицата има повод за радост и в личен - преди дни списание "Billboard" съобщи, че Лана Дел Рей (37 г.) се е сгодила за Евън Уиникър (40 г.), който е бизнесмен и музикант.

Снимка: Официален профил в Instagram