Били Айлиш обяви турне по арени в Северна Америка и Европа от началото на 2022 г. в подкрепа на албума си "Happier Than Ever", който ще излезе в продажба през юли, съобщи "Варайъти".

Турнето ще започне на 3 февруари в Ню Орлиънс. Предвидени с 32 концерта в САЩ и Канада до началото на април. След това певицата ще почине два месеца и ще замине за Европа.

Първият европейски концерт на Били Айлиш ще е на 3 юни догодина в Белфаст. Във Великобритания са насрочени девет концерта. Останалите са в Ирландия, Нидерландия, Германия, Франция, Белгия, Швейцария. Последният е насрочен за 2 юли в Цюрих.

Били Айлиш имаше насрочено турне и за 2020 г., но го отмени само след три концерта заради пандемията от COVID-19.

Дебютния си албум "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" на Били Айлиш излезе през март 2019 г. Хитовият сингъл "Bad Guy" е от него. Миналата година 18-годишната тогава певица спечели награди "Грами" в пет от шестте категории, в които беше номинирана, в това число и четирите водещи отличия - за албум, запис и песен на годината, и за най-добър нов изпълнител. Към "голямата четворка" Били Айлиш прибави и приза за най-добър поп вокален албум.

През март тази година Били Айлиш спечели награда "Грами" за песента "Everything I Wanted".