Били Айлиш е поискала ограничителна заповед срещу мъж, за който се твърди, че е нахлул в къщата ѝ, за да е признал любовта си, съобщава "Sky news".

21-годишната мегазвезда каза, че предполагаемото влизане с взлом - и пет предишни инцидента, които тя твърди, че се касаят за един и същ мъж - са й причинили "значително безпокойство, страх и емоционален стрес" за нейната безопасност и тази на нейното семейство. 

Embed from Getty Images

Айлиш заявява в документите, внесени в съда, че мъжът, на име Кристофър Андерсън, я заплашвал с насилие. 

Певицата описва как 39-годишният мъж се е появявал "без предупреждение и неканен" в дома на Айлиш няколко пъти между края на декември и началото на януари.

Айлиш каза, че Андерсън е влязъл в имота последно на 5 януари - "очевидно изповядвайки любовта си към мен и настоявайки да се срещне с мен".

Embed from Getty Images

"Разгледах снимки на този човек и мога да потвърдя, че нямам представа кой е той и че не съм имала предишни отношения или комуникация с него. Притеснявам се, че някой ден някой от тези хора ще направи нещо насилствено или изключително обезпокоително за мен или някой от членовете на семейството ми", споделя тя. 

Embed from Getty Images

Ограничителната заповед изисква защита за нейните майка и баща, Маги Мей Беърд и Патрик Мийд О'Конъл, както и нейния брат и продуцент Финеас О'Конъл.

Искането на Айлиш беше внесено във Върховния съд на Лос Анджелис във вторник.