Певецът Били Джоел ще сложи край на редовните си концерти в "Madison Square Garden" през юли 2024 г. след своето рекордно 150-то шоу там, предава пресата в Съединените американски щати.

"Трудно е да се повярва, че имахме възможността да правим това в продължение на 10 години", каза Джоел. "Сега съм на 74. Догодина ще съм на 75. Числото ми се струва хубаво."

Началото на рекордната поредица от изпълнения бе през януари 2014 г., когато музикантът започна да изнася по един концерт в нюйоркския комплекс всеки месец. Първоначалният план, както каза Джоел още тогава, беше концертите да продължат, "докато има търсене".

През януари 2015 г. той подобри собствения си рекорд за най-много последователни музикални изпълнения (13 концерта) в залата, а през юли 2015 г. звездата подобри още едно свое постижение - за най-много изпълнения за цял живот в "Madison Square Garden".

Снимка: АР/БТА

Джоел е най-известен с песните "It's Still Rock and Roll To Me", "We Didn't Start the Fire" и "Tell Her About It", припомнщ БТА. Носител е на шест награди "Грами" и е включен в Залата на славата на рокендрола и Залата на славата на автори на песни.

Снимка: АР/БТА