Певицата Бионсе отново сътвори история, ставайки първата чернокожа жена, заела челната позиция в класацията за кънтри албуми на "Билборд" от създаването й през 1964 г., предаде Асошиейтед прес.

Изпълнителката отбеляза историческото постижение с новата си тава Act ll: Cowboy Carter.

По-рано албумът оглави водещия чарт Билборд 200, който обхваща всички жанрове.

Act ll: Cowboy Carter е осмият албум, с който Бионсе покорява върха в престижната класация.

Като чернокожа жена, обърнала се към кънтри музиката, певицата се противопоставя на стереотипните асоциации на жанра с бели изпълнители.

Снимки на Бионсе>>>

Бионсе загатна, че се е насочила към кънтрито, когато пристигна на тазгодишните награди "Грами" в каубойски одежди, като по този начин направи изявление, без да каже и дума.

След това, по време на Супербоул, изпълнителката пусна две хибридни кънтри песни - Texas Hold 'Em и 16 Carriages, което в крайна сметка доведе до издаването на "Cowboy Carter", пише БТА.

През февруари Texas Hold 'Em зае първото място в чарта за кънтри песни. Така Бионсе стана първата чернокожа жена, оглавила и тази класация.

Преди броени дни певицата стана и първата чернокожа изпълнителка, оглавила с кънтри албум британската класация, както и първата, която същевременно е начело и в чарта за сингли с кънтри песен.