Бивш готвач, размахващ нож за риба, нахлул в дома на актьора Бенедикт Къмбърбач в Лондон, съобщава BBC. Инцидентът е станал на 10 май, но заради разследване не е бил оповестен публично. 

Къмбърбач, съпругата му и трите им деца са били вкъщи, когато Джак Бисел, на 35 години, успял да проникне през желязната врата на предната градина.

Той извикал: "Знам, че сте се преместили тук, надявам се това място да изгори".

Мъжът се признал за виновен за нанесени престъпни щети в къщата "Wood Green Crown Court" на 10 май и му е наложена глоба от £250. Той също така получил тригодишна ограничителна заповед, забраняваща да се приближава до семейството на Къмбърбач и района, в който живеят.

Бисел, който преди това е работил като главен готвач в хотел "Mayfair" до 2020 г., е изскубал растение и го е хвърлил по стената на градината, и е плюл по интеркома, който успял да развали с помощта на нож за риба, казаха в съда.

Той избягал от местопроизшествието, но бил арестуван, след като ДНК-то му било открито върху интеркома, според докладите.

Снимка: Getty Images

Източник, близък до Къмбърбач, каза пред "Daily Mail": "Естествено цялото семейство беше абсолютно ужасено и си мислеше, че този човек ще влезе и ще ги нарани. За щастие не е стигал толкова далеч. Бенедикт и Софи са имат много безсънни нощи, защото се тревожат, че могат отново да станат мишена"

Прокуратурата съобщи пред съда, че преди нападението си Бисел купил две пити хляб от близкия магазин и казал на собственика, че ще проникне и ще подпали къщата.

Не е ясно защо Бисел се насочил към Къмбърбач.

Готвачът имал предишна присъда за кражби, три предупреждения за престъпления срещу собствеността, за нарушаване на обществения ред и за наркотици. През 2015 г. той бил арестуван по време на протести срещу военната намеса в Сирия в центъра на Лондон.

Къмбърбач е известен с ролите си в "Шерлок" на BBC, в "Доктор Стрейндж", "Игра на кодове" и "Силата на кучето".

Снимка: АР/БТА